Met hun uitgestrekte bossen, groene heuvels en vele prachtige tuinen hebben de graafschappen Kent en Surrey een grote aantrekkingskracht. De tuinen in het programma zijn uiteenlopend van aard; van het alom bekende Great Comp tot prachtige historische landhuizen en kastelen met omliggende tuinen in privébeheer en natuurlijk de romantische cottagetuinen. Een perfecte reis voor plantenliefhebbers en fotografen van landschappen, bomen en kleurrijke bloemborders.

Dag 1 | Hever Castle
Na een snelle overtocht met de shuttle gaat het richting de eerste tuin. Hever Castle dateert uit de 13e eeuw en werd oorspronkelijk gebouwd in 1270 in Tudor-stijl met indrukwekkende torens en een slotgracht. Het diende als huis van de familie Boleyn, hier groeide Anne Boleyn, de moeder van koningin Elizabeth I op. De tuinen zijn net zo indrukwekkend als het kasteel. Ze zijn prachtig aangelegd en omvatten formele tuinen, een doolhof en een rozentuin.

Dag 2 | West Green House – Savill Garden
De tuinen van West Green House omringen een van de mooiste landhuizen in Engeland. Het is een tuin met een speciaal en onderscheidend gevoel van plaats, gecreëerd gedurende twintig jaar door Marylyn Abbott, een gerenommeerde Australische tuinontwerpster. De prachtige, ommuurde tuin, wordt betreden via een prieel van blauwe regen. Een steegje met appelbomen scheidt een uitgebreide moestuin met zijn met bessen gevulde takken, jaarlijkse bloemen en kleurrijke groenten van de kenmerkende vaste plantenborders, uitbundig geplant in subtiele tinten mauve, pruim en blauw. Vervolgens bezoekt u Savill Gardens gelegen in het Great Park van Windsor. Geniet hier van de geweldige kleuren en geuren van de magnolia’s, de rododendrons en de rozen.

Dag 3 | Royal Botanic Gardens Kew – RHS Wisley
In het zuidwesten van Londen ligt één van de grootste botanische tuinen ter wereld: Kew Gardens. Deze tuinen behoren sinds 2003 tot het UNESCO Werelderfgoed, mede vanwege hun grote wetenschappelijke en historische waarde. De kassen en tuinen bevatten een uitzonderlijk diverse plantencollectie met meer dan 14.000 bomen en 30.000 verschillende soorten planten verzameld van over de hele wereld. Een bezoek aan deze kassen is het hele jaar rond een bijzondere ervaring. Daarna bezoekt u RHS Wisley. Deze tuin uit 1804 doet dienst als experimenteertuin van de RHS. Er is een gedeelte met rododendrons, azalea’s, prachtige plantenborders, een heidetuin en een rotstuin. Verder ziet u waterpartijen, een arboretum, een pinetum en een boomgaard. Er zijn een aantal modeltuinen en verschillende kassen te bezichtigen. Verder is er een prachtige dubbele border van 128 meter lang.
Extra verzorging: rondleiding bij RHS Wisley.

Dag 4 | Great Comp Garden
Na het ontbijt gaat het richting Great Comp Garden. Deze heeft in de loop der jaren de benijdenswaardige reputatie opgebouwd als één van de mooiste tuinen van Kent. Ontdek de eigenzinnige tuin met zeven hectare aan zeldzame planten rond een 17e -eeuws herenhuis.
Extra verzorging: cream tea bij Great Comp.

Hotelinformatie:

Hotel Holiday Inn Farnborough ****
Hotelscore 8.1

Ligging: Dit hotel is gevestigd in een indrukwekkend Edwardiaans gebouw dat is gerenoveerd in 2018.
Faciliteiten: Het hotel beschikt over een cocktail lounge, bar, restaurant, tuin, mini-gym, wifi in het gehele hotel en airconditioning.
Verzorging: ’s Ochtends uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner met keuze.
Kamers: Alle kamers kennen een stijlvolle inrichting. De eigen badkamer is voorzien van bad/douche, toilet en wastafel. Verder vindt u er een kluisje, bureau en tv.

Groot-Brittannië

Tuinreis Kent & Surrey

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in Hotel Holiday Inn Farnborough (Valor) ****
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal 3-gangendiner met keuze
 • overtocht per Eurotunnel (trein) op de heenweg
 • overtocht per ferry op de terugweg
 • voucher voor hapje en drankje op ferry (terugreis)
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 139,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 115,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 4 juni 2024,
  4 dagen
  Laden
 • 4 juli 2024,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Botanische tuin

Een reis met een grote botanische diversiteit, zoals arboretums, kassen of tuinen met een wetenschappelijke plantencollectie.