4 dagen verborgen en publieke tuinen van Londen

Tijdens deze 4-daagse tuinreis staat het RHS Hampton Court Palace Flower Festival, georganiseerd door de Royal Horticultural Society, centraal. Hier worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ontwerp, styling en beplanting getoond, waardoor de show een ideale gelegenheid is om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen voor uw eigen tuin. Naast de show bezoekt u een aantal prachtige tuinen in Londen, waaronder Kew Royal Botanic Gardens, de meer dan 300 jaar oude Chelsea Physic Garden en de privétuin van de botanische kunstenares Rosemary Lindsay.

Dag 1 | Kew Royal Botanic Gardens
In het zuidwesten van Londen ligt één van de grootste botanische tuinen ter wereld: Kew Gardens. De tuin met een omvang van 120 hectare behoort sinds 2003 tot Unesco Werelderfgoed en heeft een grote wetenschappelijke en historische waarde. De kassen en tuinen bevatten een uitzonderlijk diverse plantencollectie met het ongelooflijke aantal van ruim 14.000 bomen en 30.000 verschillende soorten planten. De botanische collecties zijn te bewonderen in verschillende kassen, waaronder ‘s werelds grootste Victoriaanse kas.

Dag 2 | Crossrail Place Roof Garden – Chelsea Physic Garden – RHS Wisley Garden
Na het ontbijt vertrekken we naar Londen. In het drukke financiële centrum ligt het Canary Wharf gebied: een gewilde locatie met kantoorgebouwen, appartementen, winkels en entertainment. Verscholen tussen de drukte ligt een verborgen oase van rust. De tuin is gelegen op de bovenste verdieping van een hoog gebouw en wordt overkoepeld door een glazen en houten koepel waar het daglicht rijkelijk door naar binnen stroomt. De tuin wordt precies op de plaats waar de meridiaan van Greenwich de wereld verdeeld in oost en west, gescheiden in een oostelijk en westelijk deel. De beplanting is aangepast op dit thema, met planten uit het geografische westen van de wereld in het westelijke deel en andersom. Hierna brengen we een bezoek aan de Chelsea Physic Garden. Deze botanische tuin langs de oevers van de Thames werd meer dan 300 jaar gelegen opgericht als apothekerstuin, waar studenten leerden hoe ze planten, bloemen en kruiden correct konden identificeren en toepassen. De bekendheid van de tuin nam een grote vlucht toen er in de 17e eeuw een uitgebreid uitwisselingsprogramma voor zaden met universiteiten en tuinen van over de hele wereld werd opgezet. Tegenwoordig zijn ze gespecialiseerd in medicinale planten, bedreigde planten en exemplaren die hun naam en/of ontdekking te danken hebben aan personen die belangrijk zijn geweest in de historie van de tuin.
Als afsluiting van deze dag naar RHS Wisley. Deze tuin uit 1804 doet dienst als experimenteertuin van de RHS. Er is een gedeelte met rododendrons, azalea’s, prachtige plantenborders, een heidetuin en een rotstuin. Verder ziet u waterpartijen, een arboretum, een pinetum en een boomgaard. Er zijn een aantal modeltuinen en verschillende kassen te bezichtigen. Verder is er een prachtige dubbele border van 128 meter lang.

Dag 3 | RHS Hampton Court Palace Garden Festival
Met circa 130.000 bezoekers is het RHS Hampton Court Palace Garden Festival een van ’s werelds grootste jaarlijkse bloemententoonstellingen. De show wordt gerund door de Royal Horticultural Society (RHS) en vindt plaats op het landgoed van het Hampton Court Palace in het zuiden van Londen. Tijdens de show kunt u vele innovatieve tuinen van de grote namen in de tuindesign wereld bekijken. In de rozentent kunt u prachtige rozen en andere bloemen bewonderen en er staan diverse demonstraties van bekende tuinders op het programma, waar zij hun tuinontwerpen uitleggen of tips geven over hoe om te gaan met het veranderende klimaat.

Dag 4 | Garden at 5 Burgage Road
Voor de oversteek stoppen we nog bij de privétuin van Rosemary Lindsay, een bekende botanische kunstenares die haar creativiteit en liefde voor tuinieren in haar stadstuin heeft verwerkt. De tuin ligt achter een 18e-eeuws huis en wordt omsloten door huizen en tuinen. In de tuin is duidelijk de kundige en kunstzinnige hand van Rosemary te herkennen in de slimme ruimtelijke indeling, het gebruik van de beplanting en de aanwezigheid van kunstwerken. De beplanting is vaak ongewoon en is een combinatie van klimplanten, potplanten, terrassen, kruiden en kleurige borders.
Extra verzorging: drankje en wat lekkers bij deze tuin.

Hotel informatie:
Holiday Inn Farnborough ****

Ligging: Dit Edwardiaans hotel uit 1902 ligt gunstig gelegen ten opzichte van Londen. Het is in 2018 gerenoveerd.
Faciliteiten: Het hotel heeft een restaurant en (cocktail) bar. Er is een kleine fitnessruimte. Het hotel beschikt niet over een lift.
Kamers: De kamers kennen een frisse, moderne inrichting en hebben ieder een eigen badkamer met bad/douche, toilet en wastafel. Ook vindt u er een tv, airco en koffie/thee faciliteiten. Er is gratis wifi op de kamers.

Groot-Brittannië

Tuinreis Londen & RHS Hampton Garden Festival

Inbegrepen:

3 overnachtingen in Holiday Inn Farnborough ****
3 maal ontbijt
3 maal diner
overtocht per trein of ferry
begeleiding door deskundige chauffeur
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

eenpersoonskamertoeslag a € 110,- (per persoon);
tuinentrees a € 100,- (per persoon);
administratiekosten a € 15,- (per boeking);
bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 (per boeking);
bijdrage SGR a € 5,- (per persoon).

  • 6 juli 2023,
    4 dagen
    Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Botanische tuin

Een reis met een grote botanische diversiteit, zoals arboretums, kassen of tuinen met een wetenschappelijke plantencollectie.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.