Deze nieuwe tuinreis willen wij u graag de pracht van de dahlia’s en andere laatbloeiers van de zomer laten zien. De combinatie van privétuinen, kwekerijen en hoeves geven deze reis een heel speciaal cachet. Met een aantal rondleidingen in de mooiste tuinen van deze streek, in deze tijd van het jaar kunt u uw hart ophalen.

Dag 1 | In de Boomgaard – De Hubertushof
We beginnen de reis bij de tuin In den Boomgaard van Marieke Nolsen, een prachtige bloementuin van ongeveer 1600 m2 die is ingericht op de Ossenstal, een karakteristiek huis op Landgoed Den Treek – Henschoten in Leusden.Bij het eigen ontwerp hebben de eigenaren gekozen voor een strakke indeling. Beukenhagen en buxussen bepalen de stuctuur en delen de tuin in vier verschillende tuinkamers. De tuin beschikt over meerdere borders die rijkelijk gevuld zijn met vaste planten en heesters. Deze zijn weelderig en transparant. Marieke is bloembindster. Ze gebruikt graag bloemen uit de tuin, dus de beplanting bestaat voor het grote gedeelte uit bruikbare bloemen, bessen en groen voor het schikken van hele natuurlijke arrangementen met een eigentijdse tuinlook. Hierna bezoeken we Jachthuis de Hubertushof. Deze 5000 m2 grote tuin ademt een natuurlijk karakter, harmonieus verweven met de omgeving. Het lijkt wel alsof de tuin op natuurlijke wijze is ontstaan, zonder menselijke inmenging. De tuin is van Anja en Mart, ze hebben met liefde de monumentale elementen, zoals de langgerekte rododendronwal, gekoesterd en behouden. Een krachtige structuur van strakke taxushagen en beukenhagen, gecombineerd met weelderige
bloembedden, brengt verrassende en speelse elementen in de tuin. Dit wordt afgewisseld met prachtige vergezichten op het aangrenzende natuurgebied. In de beginfase vormden de tuinen van Piet Oudolf, Ton ter Linden en Sissinghurst belangrijke bronnen van inspiratie voor de eigenaren. Na het bezoek gaan we naar het hotel waar een heerlijk diner voor ons klaar zal staan.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers en rondleiding bij In de Boomgaard en de Hubertushof.

Dag 2 | Kwekerij de Briellaerd – De Boschhoeve – De Beukenhof – Tuin Van Schelven
Na een goede nacht en ontbijt vervolgen we deze dag onze tour naar Kwekerij de Briellaerd. Behalve een kwekerij is dit een heerlijke plek met veel rustpunten en een mooie tuinwinkel waar u leuke items kunt scoren voor uw tuin. Te midden van weidse landbouwakkers en enorme loofbomen ligt achter de oude boerderij De Boschhoeve een grote gevarieerde boerderijtuin met kleurrijke herfstborders, een schaduwlaantje en boomgaard. De verrassing is de decoratieve inspirerende moestuin. Hier zullen we ook de lunch gebruiken, waarna we onze weg vervolgen naar de Beukenhof gelegen op 10.000 m2 grond. Een unieke tuin die nog steeds verder uitgebreid wordt door Ellen en Hans met grote borders vol met vaste planten, een schaduwtuin, heesterborders, een kas, een boomgaard, bijenhuis en de moestuin. Hier kijkt u uw ogen uit. Als laatste bezoeken we tuin van Arnaut en Albertine Schelven. Een landelijk gelegen tuin uit 2005 met borders, bosje, boomgaard en kruidenbloementuintje te midden van weilanden. De tuin van 5000 m2 is gesitueerd rondom het prachtige rietgedekte huis en vormt een perfecte eenheid van woning, tuin en weilanden.
Extra verzorging: lunch in de Boschhoeve en koffie/thee met lekkers en een rondleiding in de Beukenhof en Tuin Van Schelven.

Dag 3 | Tuin Eben Haëzer – Tuin Polhuis – Pluktuin Stoutenburg
Op deze laatste dag bezoeken we twee mooie privétuinen. Als eerste Tuin Eben Haëzer, gelegen op een perceel van 3000 m2, een kleurrijke tuin met mooie borders, terrassen en groene gazons. De tweede privétuin is Tuin Polhuis in Ermelo, een liefhebberstuin rondom een woonboerderij met op kleur gesorteerde borders gevuld met nietalledaagse vaste planten. Als laatste sluiten we af met een high tea in
Pluktuin Stoutenburg. Een zeer kleurrijke bloemenpluktuin met dahlia’s, goudsbloemen, korenbloemen en nog veel meer. Hier kunt u eenboeket plukken (niet inbegrepen) en als mooie herinnering meenemen.
Extra verzorging: koffie/thee/lekkers bij Tuin Eben Haëzer, high tea bij Stoutenburg.

Hotelinformatie:

Amrâth Berghotel **** in Amersfoort
Hotelscore 7.7

Ligging: Het hotel ligt op 3,5 km van het centrum van Amersfoort.
Faciliteiten: Restaurant, bar, monumentale tuin, gratis wifi en zonneterras. Het hotel beschikt over een lift.
Verzorging: ‘s ochtends uitgebreid ontbijtbuffet met een gevarieerd assortiment aan verse broodjes en heerlijke sappen, bacon en ei, croissants en diverse kazen en zoetigheid en ’s avond een heerlijk diner.
Op de tweede dag lunchen we in tuin de Boschhoeve en we sluiten de reis af met een heerlijke high tea.
Kamers: Koffie- en theefaciliteiten, kluis, tv, privé badkamer met bad/douche en toilet.

Nederland

Tuinreis Nazomer in Midden-Nederland

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen in Amrâth Berghotel Amersfoort ***
 • 2 maal ontbijtbuffet
 • 2 maal diner
 • toeristenbelasting
 • 1 maal lunch in De Boschhoeve
 • high tea in Pluktuin Stoutenburg
 • reisbegeleiding door Piet van de Laar
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 85,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 45,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 4 september 2024,
  3 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Groen - Makkelijk

Deze reis is voor vrijwel iedereen goed begaanbaar en bevat bijvoorbeeld niet veel steile paden of lange afstanden

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).