Het ruige en boeiende landschap van Noord-Wales wordt gekenmerkt door bergen, valleien, heidehoogvlakten en zeekliffen. Dit landschap alleen maakt deze reis al meer dan de moeite waard, maar uiteraard zijn er ook meer dan genoeg mooie tuinen te vinden. U bezoekt zeer afwisselende tuinen, van kleinere landhuizen tot grootse kastelen en kleurige privétuinen.

Dag 1 | Lullingstone Castle
Na de oversteek zullen we een bezoek brengen aan Lullingstone Castle. Het kasteel dateert uit de 15e eeuw en staat bekend om zijn schilderachtige ligging en prachtige tuinen. Het historische landgoed herbergt een schitterend landhuis in Tudor-stijl en een 13e-eeuwse kerk. Lullingstone is beroemd om zijn World Garden, aangelegd door de huidige eigenaar Tom Hart Dyke, met een diverse collectie planten van over de hele wereld. Hierna rijden we op het gemak door naar ons overnachtingshotel voor het diner.
Extra verzorging: rondleiding in Lullingstone Castle.

Dag 2 | Trentham Estate – Grappenhall Heys Walled Garden
Vanuit Stevenage rijden we op het gemak naar Trentham Estate; een prachtig landgoed, dat bekend staat om zijn weelderige tuinen en historisch erfgoed. Het omvat een statig herenhuis, ooit de zetel van de hertogen van Sutherland, en uitgestrekte, fraai aangelegde tuinen, ontworpen door Lancelot ‘Capability’ Brown. Het landgoed biedt u de mogelijkheid om te wandelen langs het schilderachtige meer, door schitterende bloementuinen en over de iconische Trentham Bridge. De bekroonde tuinen met een nieuwe look zijn uitgegroeid tot enkele van de mooiste in Groot-Brittannië en hebben de hedendaagse heropleving van de beroemde Italiaanse tuinen gezien, samen met de ontwikkeling van de Rivers of Grass en het aangrenzende Floral Labyrinth. Daarna bezoeken we Grappenhall Heys Walled Garden. Deze prachtige, ommuurde tuin, gelegen op het terrein van Grappenhall Hall, dateert uit de 18e eeuw en is een levendig voorbeeld van formele tuinkunst. Het beschikt over prachtig onderhouden gazons, bloemperken, moestuinen en boomgaarden, omringd door hoge, beschermende muren. De tuin weerspiegelt de charme en elegantie van vervlogen tijden.

Dag 3 | Plas Cadnant Hidden Gardens – Bodnant Garden
Plas Cadnant Hidden Gardens worden ook wel omschreven als één van de best bewaarde geheimen van Noord-Wales. Weggestopt op het eiland Anglesey aan de kust van Noord-Wales, vindt u hier een tuin die de afgelopen 25 jaar grondig gerestaureerd is en weer helemaal tot bloei is gekomen. Er is een ommuurde tuin, verborgen vallei, tuin met watervallen, een riviertje en een hoger gelegen bosland. In de middag naar Bodnant. De tuinen staan bekend als de meest indrukwekkende tuinen van Wales. De tunnel met goudenregen is één van de absolute hoogtepunten. Geniet van de kleurige beplanting op de terrassen, de sfeervolle beplanting en de mix van formeel en informeel tuinontwerp.

Dag 4 | Plas Brondanw Gardens – Plas yn Rhiw – Stadsbezoek Caernarfon
Plas Brondanw was het huis van de architect Sir Clough Williams-Ellis. De door hem gecreëerde tuin heeft een reeks dramatische en romantische perspectieven die uitkijken over het Snowdonia National Park. Geïnspireerd door de tuinen van de Italiaanse renaissance, ligt de nadruk op de zichtlijnen waar speelse elementen als standbeelden aan toegevoegd zijn. We gaan door naar Plas yn Rhiw. Daar waar andere tuinen tijdens deze reis gebruik maken van hun prachtige omgeving en uitzichten, doet Plas yn Rhiw het tegenovergestelde. Van het halfronde grasveld direct achter het huis kunt u uitkijken over zee, maar verder is het een knusse, persoonlijke, warme en beschutte tuin, gecreëerd door drie zussen zonder uitgebreide plantenkennis. Als laatste brengen we vandaag een stadsbezoek aan Caernarfon. Het is één van de meest pittoreske stadjes van Wales, beroemd om zijn imposante kasteel uit de 13e eeuw en geboorteplaats van King Charles. Verken de smalle geplaveide straatjes met kleurrijke Georgische huizen en winkeltjes of bezoek het enorme kasteel.

Dag 5 | Pénrhyn Castle – Abbeywood Gardens
Na het ontbijt vertrekken we naar Pénrhyn Castle. Dit imposante kasteel, compleet met gekartelde torens en begroeide muren, lijkt zo uit een sprookje te komen. Het omringende parkland en het uitzicht over de Snowdonia bergen maken het plaatje compleet. De tuin heeft een informele sfeer met veel exotische boom- en heestersoorten en een Victoriaanse ommuurde tuin met fonteinen en strak gesnoeide taxus en buxus. Aansluitend bezoeken we Abbeywood Gardens. Deze uitgestrekte tuinen liggen op de grens van Cheshire en Wales. Het formele deel van de tuin ligt rond het grote huis en is door hagen verdeeld in verschillende tuindelen. Er volgt een kleurrijke exotische tuin en op weg naar het bosland en arboretum loopt u langs een prieeltje, vijver en beplanting in cottage stijl.
Extra verzorging: bezoek van kasteel bij Pénrhyn.

Dag 6 | Stadsbezoek Rochester
Het plaatsje Rochester is vooral bekend als de plaats waar een groot deel van de verhalen van Charles Dickens zich afspelen. Met haar prachtige locatie aan de rivier de Medway, indrukwekkend kasteel en prachtige kathedraal ziet u meteen waarom. De charmante winkelstraten zijn gevuld met gezellige pubs en winkeltjes. Hierna is het tijd voor de overtocht naar huis.

Hotelinformatie:

Celtic Royal Hotel *** in Caernarfon
Hotelscore 7.8

Ligging: Dit klassieke hotel combineert geschiedenis met hedendaags comfort en luxe. Het stijlvolle hotel is gelegen in een eind 18e eeuws gebouw in het centrum van Caernarfon. Koningin Victoria verbleef hier in 1832 met haar moeder, waarna het hotel omgedoopt werd van het Uxbridge Arms Hotel tot het Celtic Royal Hotel.
Faciliteiten: Het restaurant heeft een mediterrane keuken, een loungehoek met bibliotheek en een bar. Er zijn uitgebreide wellnessfaciliteiten met verwarmd binnenbad, sauna, stoomcabine en fitnesscentrum. Er is een lift in het hotel en gratis wifi.
Verzorging: Op basis van halfpension; ’s ochtends een ontbijt en ’s avonds een diner.
Kamers: De kamers zijn comfortabel en voorzien van een eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger. In de kamer is een tv, zithoek, bureau en koffie- en theefaciliteiten.

Overnachtingshotels

We overnachten op de heenreis in het Holiday Inn Stevenage **** in Stevenage en op de terugreis in Mercure Milton Keynes Abbey Hill **** in Milton Keynes. Beide hotels zijn voorzien van een restaurant, bar, airconditioning en gratis wifi. In het Holiday Inn hotel is een lift; in het Mercure Milton Keynes een traplift (stoel). Iedere ochtend wordt ontbijt verzorgd en ‘s avonds een 3-gangendiner. In beide hotels beschikken de kamers over een eigen badkamer en koffie- en theefaciliteiten.

Groot-Brittannië

Tuinreis Noord-Wales

Inbegrepen:

 • 1 overnachting op de heenreis in Holiday Inn Stevenage ****
 • 1 overnachting op de terugreis in Mercure Milton Keynes Abbey Hill ****
 • 3 overnachtingen in the Royal Celtic Hotel ***
 • 5 maal ontbijt
 • 5 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (trein) retour
 • plattegronden van Rochester en Caernarfon
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 255,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 115,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 19 juni 2024,
  6 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Rood - Uitdagend

Voor deze zwaardere reis dient u goed ter been te zijn. Er komen stevige loopafstanden en/of hoogteverschillen in voor.