Het romantische gebied de Cotswolds is een van de meest charmante regio’s van Engeland met uitgestrekte groene heuvels, beboste valleien en pittoreske dorpjes en zodoende al eeuwenlang een grote inspiratiebron voor bezoekers. In deze landelijke omgeving vindt u grotere én kleinere landhuizen, vaak met prachtig aangelegde tuinen. De afwisselende grondsoorten zorgen voor grote diversiteit aan beplanting in het landschap en de tuinen, waardoor er van alles te bewonderen is.

Dag 1 | The Orangery
Na de oversteek naar Engeland rijden we naar de privétuin van Rex Stickland en Anne Prasse. Deze ligt rondom een 18e-eeuwse orangerie. Het belangrijkste deel is de grote ommuurde tuin, waarin u een grote variëteit aan heesters, zeldzame boomsoorten en gemengde borders kunt vinden. Eén van de indrukwekkendste planten is de oude blauweregen, die de tuin al decennia lang siert. Hierna rijden we door naar het hotel waar we in de avond aankomen.

Dag 2 | Chipping Campden – Hidcote Manor Garden – Kiftsgate Court
Op onze weg naar Hidcote Manor Garden stoppen we tussendoor eerst voor een fotomoment bij Chipping Campden. Dit is een kleine marktstad met een romantisch karakter. Vervolgens bezoeken we de prachtige tuinen van Hidcote Manor, die vaak beschouwd worden als één van de mooiste van de Cotswolds. Deze tuinen staan vooral bekend als echte Arts en Crafts tuinen en werden in het begin van de 20e eeuw aangelegd door Lawrence Johnston. Hij gebruikte taxus-, hulst- en beukenhagen om een twintigtal tuinkamers te creëren met elk een ander thema. Zo vindt u hier de witte tuin, tuinen met vijvers of fonteinen, kamers met specifieke planten en bijzondere ontwerpen. Aan het eind van de dag gaan we naar Kiftsgate Court. Deze tuinen zijn het gevolg van de inspanningen van drie generaties vrouwen vanaf het begin van de 20e eeuw. In Kiftsgate Court Gardens zijn veel Arts & Crafts invloeden te herkennen in de kleurrijke borders, de verschillende tuinkamers en de prachtige lanen. Bijzonder is de beroemde Kiftsgate Rose, een sterk geurende, witte klimroos die de helft van de rozenborder in beslag neemt en vooral in de zomermaanden erg indrukwekkend is.

Dag 3 | Bourton House Garden – Lunchstop Moreton-in-Marsh – Sudeley Castle Gardens
We beginnen de dag bij de tuinen van Bourton House. Vanwege wisselende eigenaren werden de tuinen grotendeels verwaarloosd, totdat Bourton House in 1983 door de Paice familie werd gekocht. In ruim 25 jaar tijd toverden zij de tuinen om tot een paradijs met mooi in vorm gesnoeide heggen, kleurrijke bloemenborders en een moestuin. Een van de opmerkelijkste tuindelen is gevuld met buxushagen in golvende en geometrische patronen. Daarna maken we een lunchstop in Moreton-in-Marsh. Het is een marktstadje typerend voor de Cotswolds. Vervolgens door naar het grootse Sudeley Castle met klassieke tuinen. Ze zijn onderverdeeld in tuinkamers, zoals de geheime tuin, de witte tuin en de oostelijke tuin. De bekendste kamer is de Queen’s Garden met geurende rozen, genoemd naar de vier koninginnen die hier gelopen hebben.
Extra verzorging: bezoek tuin en kasteel bij Sudeley.

Dag 4 | Upton Wold – Lunchstop Bourton-on-the-Water – Miserden Garden
Na het ontbijt bezoeken we Upton Wold. Een met dwergmispel versierde trap komt uit op een groot gazon dat is omsloten door een strak geknipte taxushaag. Het prachtige uitzicht diende als inspiratie voor deze tuin. De taxushagen hebben de tuin in diverse tuinkamers verdeeld, zoals een formele tuin, symmetrische tuin, fruit- en groentetuin en veel borders op kleur. Bourton-on-the-Water is weer zo’n idyllisch plaatsje typerend voor de Cotswolds. Perfect voor een lunchstop! De huizen zijn gebouwd van honingkleurige stenen en het riviertje de Windrush meandert door het stadje. Daarna bezoeken we Miserden Garden. Deze mooie, tijdloze tuin heeft een spectaculair uitzicht en wordt ’s werelds meest romantische tuin genoemd. De tuin werd ontworpen in de 17e eeuw en is een waar verborgen juweel met een heerlijke sfeer van vrede en rust.
Extra verzorging: rondleiding door Upton Wold.

Dag 5 | Oxleaze farm – Upton House & Gardens – Bridge Nursery
In de ochtend bezoeken we Oxleaze Farm. Toen eigenaren Charles en Chipps en hun gezin in 1983 verhuisden naar de boerderij, kregen ze de kans om door te bouwen aan de erfenis van de familie van Charles, die hier in 1949 was begonnen met boeren. Zelf omschrijven de eigenaren de tuin als een fijne combinatie van formeel en informeel, gelegen in een prachtig landschap. De tuin heeft van alles wat: goed gevulde borders, zonnige en schaduw gebieden, een moestuin, snijtuin, watertuin, een charmant kasje en vormsnoei op allerlei plekken om structuur aan te brengen waar dat nodig is. Vervolgens naar Upton House. De tuin ligt deels op een helling, waardoor er unieke terrassen zijn ontstaan die een weids uitzicht geven over het omliggende landschap. Hier vindt u grote gazons, stenen trapjes, goed gevulde borders, boomgaarden en een moestuin. Aan het einde van de dag naar Bridge Nursery. Dit is een prachtige tuin met een grote diversiteit aan planten die het goed doen op kleigrond. De eigenaren geven u graag tips en zien het als een uitdaging om een afwisselende en interessante tuin te creëren.
Extra verzorging: bezoek tuin en huis bij Upton; koffie/ thee en lekkers bij Bridge Nursery.

Dag 6 | Terugreis met viewpoint Marlow Bridge
Voordat we de terugreis naar Nederland inzetten, maken we een stop bij Marlow Bridge. Deze elegante en historische brug over de rivier de Theems is gebouwd in de 19e eeuw en combineert prachtige architectuur met de pittoreske omgeving, waardoor het een populaire bezienswaardigheid is en een geliefd fotomoment.

Hotelinformatie:

Kings Court Hotel *** in Alcester
Hotelscore 8.0

Ligging: Deze 16e-eeuwse Tudor boerderij ligt in het hart van de Cotswolds, te midden van een groene omgeving en op tien kilometer van het romantische plaatsje Alcester.
Faciliteiten: Het hotel heeft een eigen restaurant dat gebruik maakt van lokale ingrediënten. Naast een uitstekende service beschikt het hotel over een gezellige bar met haardvuur, een uitgebreide wijnkaart en vele biersoorten. Hoewel dit hotel niet over een lift beschikt, biedt het gasten met beperkte mobiliteit volop mogelijkheid tot verblijf op de begane grond.
Verzorging: Elke dag wordt een uitgebreid ontbijt verzorgd en ’s avonds een 3-gangendiner.
Kamers: De charmante, rookvrije kamers beschikken over een eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger een flatscreen-tv, gratis wifi, koffie-/theefaciliteiten.

Cotswolds

Tuinreis Romantische Cotswolds

Inbegrepen:

 • 5 overnachtingen in het Kings Court Hotel ***
 • 5 maal ontbijt
 • 5 maal 3-gangendiner
 • overtocht per Eurotunnel (trein) op heenweg
 • overtocht per ferry op terugweg
 • voucher voor hapje en drankje op ferry (terugreis)
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 199,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 165,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 18 juni 2024,
  6 dagen
  Laden
 • 6 augustus 2024,
  6 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.