6 dagen inspirerende tuinen in het Engelse landschap

Het romantische gebied de Cotswolds is een van de meest charmante regio’s van Engeland met uitgestrekte groene heuvels, beboste valleien en pittoreske dorpjes en zodoende al eeuwenlang een grote inspiratiebron voor bezoekers. In deze landelijke omgeving vindt u grotere én kleinere landhuizen, vaak met prachtig aangelegde tuinen. De afwisselende grondsoorten zorgen voor grote diversiteit aan beplanting in het landschap en de tuinen, waardoor er van alles te bewonderen is.

Dag 1 | Godinton House Gardens
Na de oversteek naar Engeland bezoeken we dit karakteristieke huis. Het wordt omringd door een prachtig landschap met statige eiken en kastanjebomen. In de tuinen vindt u zorgvuldig aangelegde gazons met kleurige borders, een vijver en een rozen- en Italiaanse tuin. Dit wordt afgewisseld met een grote wilde tuin, waar u rustig kunt wandelen en van de natuur kunt genieten. In de ommuurde tuin vindt u daarnaast een prachtige collectie bloemen, planten en groenten die u het gevoel geven in een Victoriaanse moestuin te zijn beland.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers.

Dag 2 | Hidcote Manor Garden – Chipping Campden – Kiftsgate Court
Na het ontbijt bezoeken we de prachtige tuinen van Hidcote Manor, vaak beschouwd als één van de mooiste van de Cotswolds. Deze tuinen staan vooral bekend als echte Arts en Crafts tuinen en werden in het begin van de 20e eeuw aangelegd door Lawrence Johnston. Hij gebruikte taxus-, hulst- en beukenhagen om een twintigtal tuinkamers te creëren met elk een ander thema. Zo vindt u hier de witte tuin, tuinen met vijvers of fonteinen, kamers met specifieke planten en bijzondere ontwerpen. Tussendoor stoppen we even voor een fotomoment bij Chipping Campden. Dit is een kleine marktstad met een romantisch karakter. Aan het eind van de dag gaan we naar Kiftsgate Court. Deze tuinen zijn het gevolg van de inspanningen van drie generaties vrouwen vanaf het begin van de 20e eeuw. In Kiftsgate Court Gardens zijn veel Arts & Crafts invloeden te herkennen in de kleurrijke borders, de verschillende tuinkamers en de prachtige lanen. Bijzonder is de beroemde Kiftsgate Rose, een sterk geurende, witte klimroos die de helft van de rozenborder in beslag neemt en in de zomermaanden erg indrukwekkend is.

Dag 3 | Bourton House Garden – lunchstop Moreton-in-Marsh – Sudeley Castle Gardens
We beginnen de dag bij de tuinen van Bourton House. Vanwege wisselende eigenaren werden de tuinen grotendeels verwaarloosd, totdat Bourton House in 1983 door de Paice familie werd gekocht. In ruim 25 jaar tijd toverden zij de tuinen om tot een paradijs met mooi in vorm gesnoeide heggen, kleurrijke bloemenborders en een moestuin. Een van de opmerkelijkste tuindelen is gevuld met buxushagen in golvende en geometrische patronen. Daarna maken we een lunchstop in Moreton-in-Marsh. Het is een marktstadje typerend voor de Cotswolds. Vervolgens door naar het grootse Sudeley Castle met klassieke tuinen. Ze zijn onderverdeeld in tuinkamers, zoals de geheime tuin, de witte tuin en de oostelijke tuin. De bekendste kamer is de Queen’s Garden met geurende rozen, genoemd naar de vier koninginnen die hier gelopen hebben.
Extra verzorging: bezoek tuin en kasteel bij Sudely.

Dag 4 | Upton Wold – lunchstop Bourton-on-the-Water – Miserden Garden
Na het ontbijt bezoeken we Upton Wold. Een met dwergmispel versierde trap komt uit op een groot gazon dat is omsloten door een strak geknipte taxushaag. Het prachtige uitzicht diende als inspiratie voor deze tuin. De taxushagen hebben de tuin in diverse tuinkamers verdeeld, zoals een formele tuin, symmetrische tuin, fruit- en groentetuin en veel borders op kleur. Bourton-on-the-Water is weer zo’n idyllisch plaatsje typerend voor de Cotswolds. Perfect voor een lunchstop! De huizen zijn gebouwd van honingkleurige stenen en het riviertje de Windrush meandert door het stadje. Daarna bezoeken we Miserden Garden. Deze mooie, tijdloze tuin heeft een spectaculair uitzicht en wordt ’s werelds meest romantische tuin genoemd. De tuin werd ontworpen in de 17e eeuw en is een waar verborgen juweel met een heerlijke sfeer van vrede en rust.

Oxleaze Farm – Rousham House & Gardens i.p.v. Upton House & Gardens – Bridge Nursery
In de ochtend bezoeken we Oxleaze Farm. Toen eigenaren Charles en Chipps en hun gezin in 1983 verhuisden naar de boerderij kregen ze de kans om door te bouwen aan de erfenis van de familie van Charles, die hier in 1949 is begonnen met boeren. Zelf omschrijven de eigenaren de tuin als een fijne combinatie van formeel en informeel, gelegen in een prachtig landschap. De tuin heeft van alles wat: goed gevulde borders, zonnige en schaduw gebieden, een moestuin, snijtuin, watertuin, een charmant kasje en vormsnoei op allerlei plekken om structuur aan te brengen waar dat nodig is. Vervolgens naar het landhuis Rousham House & Gardens. Het huis, dat voortdurend in het bezit is geweest van één familie, werd omstreeks 1635 gebouwd en in de 18e eeuw door William Kent verbouwd in een vrije gotische stijl. De tuin is volledig ongerept en niet-gecommercialiseerd. Hier vinden we geen theesalon of winkel; maar enkel prachtige tuinen om te verkennen. Mis de ommuurde tuin niet met zijn borders met vaste planten, kleine parterre, duiventil en leibomen. Dit is één van de belangrijkste tuinen van Engeland die de eerste fase van het Engelse landschapsontwerp vertegenwoordigt en blijft bijna zoals de ontwerper Kent het achterliet. Aan het einde van de dag naar Bridge Nursery. Dit is een prachtige tuin met een grote diversiteit aan planten die het goed doen op kleigrond. De eigenaren geven u graag tips en zien het als een uitdaging om een afwisselende en interessante tuin te creëren. De graspaden leiden u langs de borders met ongebruikelijke planten.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers bij Bridge Nursery.

Dag 6 | Great Comp Garden
Voordat we vertrekken naar Nederland bezoeken we Great Comp Garden. Ontdek deze eigenzinnige tuin met zeven hectare prachtige en zeldzame planten rond een 17e-eeuws herenhuis.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers.

Hotel informatie:
Kings Court Hotel ***

Ligging: Deze 16e-eeuwse Tudor boerderij ligt in het hart van de regio, te midden van een groene omgeving en op tien kilometer van het romantische plaatsje Alcester.
Faciliteiten: Het hotel heeft een eigen restaurant dat gebruik maakt van lokale ingrediënten. Naast een uitstekende service beschikt het hotel over een gezellige bar met haardvuur, een uitgebreide wijnkaart en vele biersoorten.
Kamers: De charmante kamers beschikken over een flatscreen tv, gratis wifi, airconditioning en eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.

Groot-Brittannië

Tuinreis romantische Cotswolds

Inbegrepen:

5 overnachtingen in Kings Court ***
5 maal ontbijt
5 maal diner
overtocht per trein of ferry
begeleiding door deskundige chauffeur
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

eenpersoonskamertoeslag a € 199,- (per persoon);
tuinentrees a € 165,- (per persoon);
administratiekosten a € 15,- (per boeking);
bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 (per boeking);
bijdrage SGR a € 5,- (per persoon).

Belangrijk:

Valuta: in Groot-Brittannië betaalt u met de Britse pond.
Reisdocumenten: door de Brexit is een paspoort verplicht bij reizen naar Engeland. (id-kaart is niet geldig!)

  • 8 augustus 2023,
    6 dagen
    Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.