6 dagen in het groene graafschap met prachtige tuinen

Verleidelijke natuur en historische plaatsen geven het centraal gelegen graafschap Shropshire haar karakter. Tijdens deze tuinreis naar het hart van Engeland treft u een echte plattelandssfeer met kleine stadjes, smalle straten, echte vakwerkhuisjes en prachtige tuinen. U bezoekt tuinen die verschillen in aard, lay-out en stijl. Bovendien maakt u een uitstapje naar Wales, waar net over de grens het bijzondere Powis Castle ligt.

Dag 1 | Nettlestead Place
We vertrekken vandaag vroeg zodat we na de overtocht tijd hebben voor een tuinbezoek. Nettlestead en haar tuinen kennen een lange geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. Na een periode van verwaarlozing, werden het huis en landgoed in 1913 verkocht en opgeknapt. U vindt hier een grote collectie bomen en heesters, waaronder een oude walnootboom, een grote formele rozentuin, 80 meter lange graveltuin en een verzonken vijvertuin. In de avond komen we aan in het hotel waar het diner klaar staat.

Dag 2 | Hodnet Hall Gardens – Wollerton Old Hall – Goldstone Hall Gardens
In de landschappelijke en parkachtige tuin van Hodnet Hall Gardens bloeien in het voorjaar de rododendrons uitbundig, waarna in de zomer de vele kleuren van de rozen, pioenrozen en hortensia’s het overnemen. Grote groepen vaste planten en heesters worden afgewisseld met gazon waardoor de boeiende indeling zichtbaar is. De aanwezigheid van vele vijvers, stroompjes en watervallen zorgt dat er altijd wat te zien is. Vervolgens naar Wollerton. Deze tuin wordt een typisch voorbeeld van een echte moderne, Engelse tuin genoemd, maar heeft ook veel klassieke en traditionele elementen. Bijzonder is dat er bijna uitsluitend gebruik gemaakt wordt van meerjarige planten. De beplanting in de verschillende tuinkamers is gekozen op basis van kleur en stijl. Er is ook een tearoom waar lichte lunchgerechten geserveerd worden. Afsluitend bezoeken we Goldstone Hall. Deze tuinen zijn het levenswerk van Helen Ward. Samen met haar vaste tuinteam heeft Helen hier een prachtige en productieve ommuurde (moes)tuin aangelegd met meer dan 100 soorten kruiden en veel zeldzame en ongewone groenten.
Extra verzorging: welkomstwoord en koffie/thee met lekkers bij Goldstone Hall.

Dag 3 | Stone House Cottage – Packwood House – Coughton Court
Na het ontbijt bezoeken we Stone House Cottage. Deze romantische ommuurde tuin functioneert als showroom voor de ernaast gelegen kwekerij. De tuin is gelegen in een oude ommuurde moestuin die door middel van hagen is opgedeeld in verschillende compartimenten. Het is een bloemrijke tuin met een bijzondere en knusse sfeer. Dan naar Packwood House. Het huis dateert oorspronkelijk uit de 16e eeuw, maar werd in de 20e eeuw grondig gerestaureerd. Het bekendste deel van de tuin, de Yew Garden met meer dan 100 gesnoeide taxussen, is enkel toegankelijk door een klein trapje te beklimmen en een smeedijzeren hek door te gaan. De tuinen staan daarnaast bekend om de bijzondere borders gevuld met ongewone planten en de moestuin. Als laatste vandaag Coughton Court. Deze tuinen zijn van de hand van Clare McLaren Trockmorton en haar dochter Christina Williams, een bekend tuinontwerpster. De omvangrijke ommuurde tuin bevat verschillende tuinkamers. U wandelt langs een vroege zomertuin, rode en witte tuin, vijvertuin en diverse borders met kleurenthema’s. Het absolute hoogtepunt is het rozenlabyrint.
Extra verzorging: huis bezoeken bij Packwood en Courghton Court.

Dag 4 | Stadsbezoek Shrewsbury – Wildgoose Nursery
De hoofdstad van Shropshire staat bekend om haar vakwerkhuizen, tuinen, openbare parken en het vele groen, waaraan het de bijnaam de ‘town of flowers’ te danken heeft. Bijzonder is het Quarry park, dat door haar uitbundig bloeiende borders eerder op een goed onderhouden privétuin lijkt dan op een openbaar park. U heeft tot de late middag vrije tijd, daarna brengen we nog een bezoek aan Wildgoose Nursery. Het is een kwekerij in een prachtig ommuurde tuin.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers bij Wildgoose Nursery.

Dag 5 | Powis Castle & Garden – Windyridge
De tuinen bij het imposante Powis Castle zijn één van de weinige Italiaanse renaissancetuinen uit de 17e eeuw in het Verenigd Koninkrijk. De mix van de dramatische Italiaanse terrassen, de formele Edwardiaanse tuin, het informele bosland en het prachtige uitzicht maakt dit bezoek tot een indrukwekkende ervaring. Daarna naar Windy Ridge. Deze privétuin heeft meerdere prijzen gewonnen en wordt door veel bezoekers omschreven als adembenemend en inspirerend. Windyridge heeft een duidelijk, sterk ontwerp, strakke vormgeving en werkt met uitbundige kleurschema’s om te bepalen waar de meer dan 1.000 soorten planten geplaatst worden.
Extra verzorging: bezoek van kasteel bij Powis en koffie/thee en lekkers in Windy Ridge.

Dag 6 | Terugreis
Na het ontbijt vertrekken we voor de overtocht naar Dover of Folkstone. Mocht de tijd het toelaten dan maken we een kleine stop in een leuke plaats.

Hotel informatie:
Mercure Telford Centre Hotel ****

Ligging: Het Mercure Telford Centre Hotel ligt centraal in Shropshire, waardoor alle tuinen goed te bereiken zijn.
Faciliteiten: Er is een eigen restaurant, bar, fitnessruimte en wellnessfaciliteiten, waaronder een zwembad, sauna en stoombad. Het hele hotel is in hedendaagse, comfortabele stijl ingericht.
Kamers: De kamers hebben een moderne inrichting en zijn voorzien van alle gemakken. Elke kamer is voorzien van eigen badkamer met bad/douche, toilet, wastafel en toiletartikelen. Daarnaast vindt u er zitgelegenheid, bureau, kluisje, flatscreen tv, koffie- en theefaciliteiten en airconditioning.

Groot-Brittannië

Tuinreis Shropshire

Inbegrepen:

5 overnachtingen in Mercure Telford Centre ****
5 maal ontbijt
5 maal diner
overtocht per trein of ferry
extra reisbegeleiding door Rendy Regtuit in juli
stadsplattegrond van Shrewsbury
begeleiding door deskundige chauffeur
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

eenpersoonskamertoeslag a € 125,- (per persoon);
tuinentrees a € 130,- (per persoon);
administratiekosten a € 15,- (per boeking);
bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 (per boeking);
bijdrage SGR a € 5,- (per persoon).

 

Bij de reis op 11 juli gaat er reisbegeleiding mee.

 • 6 juni 2023,
  6 dagen
  Laden
 • 11 juli 2023,
  6 dagen
  Laden
 • 8 augustus 2023,
  6 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.