In sprookjesachtig Hampshire bezoekt u diverse (privé)tuinen waarbij u het idee heeft dat u in een andere wereld rondloopt. U ziet niet alleen landhuizen maar ook een prachtige cottage, boerderij en een bijzondere taxus boom van 3000 jaar oud. De boom is één van de tien belangrijkste bomen van Engeland en leeft nog steeds. U gaat dus een stukje terug in de tijd en bezoekt de romantische, sprookjesachtige tuinen waar Engeland bekend om staat.

Dag 1 | Walmer Castle & Gardens
Na de overtocht vanuit Dover bezoekt u Walmer Castle, prachtig gelegen aan de kust van Kent. Het voormalige vestingkasteel heeft prijswinnende tuinen. Het kasteel is vanaf de 16e eeuw gebruikt als militair fort maar de functie veranderde mettertijd naar een privéwoning. In de tuin vindt u de Broadwalk, ontworpen in 1866 door William Masters met lange dubbele borders vol bloeiende planten. Het is één van de hoogtepunten in de tuin en ook de serene Queen Mother’s Garden mag gezien worden, ontworpen ter ere van de 95e verjaardag van de moeder van koningin Elizabeth II. Ook uniek is The Cloud Hedge, een kunstig gesnoeide taxus haag. Na het bezichtigen van het eeuwenoude Walmer Castle gaat de reis verder naar het hotel waar het eerste diner wacht.
Extra verzorging: rondleiding in Walmer Castle & Gardens.

Dag 2 | The Thatched Cottage & the Farringdon Yew Tree – Westgreen House & Gardens
De tweede dag begint met een bezoek aan de prachtige cottage en tuin van eigenaren Cally en David Horton. Verscholen achter het 16e-eeuwse cottage ligt een beschutte tuin van anderhalve hectare. De tuin is ingedeeld in diverse gebieden omringd door kleurrijke borders. Ze zijn ingericht vanuit het terras met sierlijke potten en een vijver met waterval. De reis door de tuin vervolgt zich door de pergola van rozen naar een ander gebied vol met allerlei beplantingen. Op het einde van de tuin vindt u de weg naar de verschillende rozenstruiken en de decoratieve woonwagen gelegen in een gebied van wilde bloemen. Na een heerlijke lunch bij The Thatched Cottage wordt er een kort bezoek gebracht aan de 3000 jarige Farringdon Yew Tree. Deze taxus boom wordt door boomkwekers beschouwd als één van de belangrijkste bomen in het Verenigd Koninkrijk. De boom is opgenomen in de Ancient Tree Inventory. Hierna gaat het verder naar Westgreen House & Gardens. Deze tuin is ontworpen door Marylyn Abbottet. De prachtige ommuurde tuinen omringen het 18e-eeuwse huis en lijken net alsof u zich in een sprookje bevindt. De grote watertrap vormt het middelpunt van diverse tuinkamers die allemaal een eigen benamingen hebben. Iedere tuinkamer beschikt over zijn eigen schoonheid en karakter.
Extra verzorging: uitgebreide lunch bij The Thatched Cottage.

Dag 3 | Houghton Lodge Gardens – Sir Hillier Gardens
Na het ontbijt begint de dag in Houghton Lodge Gardens, het is een 18e eeuws monumentaal huis, idyllisch gelegen aan de rivier de Test. Er zijn zowel formele als informele tuinen, een traditionele moestuin omsloten door krijtmaïsmuren, een orchideeënhuis, een vormsnoei-draak en een pauwentuin. In de middag bezoeken wij de Sir Harold Hillier Gardens. Deze liggen verspreid over meer dan 72 hectare. Ga het avontuur aan en ontdek de diverse paden, bomen, vijver, wilde bloemen, en nog veel meer waar u zich de ogen bij uitkijkt.
Extra verzorging: koffie/thee met lemon drizzle sponge cake in Houghton Lodge, rondleiding Sir Hillier Gardens.

Dag 4 | Mount Ephraim Gardens
Gelegen midden in het glorieuze landschap van Kent vindt u Mount Ephraim Gardens, bekend om haar spectaculaire Edwardiaanse tuinen. We bezoeken deze tuin voordat we de oversteek maken. Net als veel andere landgoederen leed het onder de Wereldoorlogen, maar in de jaren ’50 zijn de tuinen met veel liefde door Mary en Bill Dawes gerestaureerd. Met een gedeelte met vormsnoei, geurige rozentuin, rots- en watertuin, Japanse tuin en uitgebreid arboretum is hier meer dan genoeg te zien. Na het bezoek aan onze laatste tuin is het tijd om afscheid te nemen en rijden wij terug naar onze opstapplaatsen.

Hotelinformatie:

Hotel The Lismoyne *** in Fleet
Hotelscore 7.6

Ligging: Dit particuliere hotel ligt te midden van aangelegde tuinen in het hart van Fleet. Dichtbij winkels, restaurants en bezienswaardigheden.
Faciliteiten: Restaurant, bar, gratis wifi, 24 uurs receptie, roomservice, mooie tuinen. Hoewel dit hotel niet over een lift beschikt, biedt het gasten met beperkte mobiliteit mogelijkheid tot verblijf op de begane grond.
Verzorging: Uitgebreid ontbijtbuffet met onder aandere fruit, yoghurt, sappen, koffie en thee, ’s avonds een 3-gangendinerbuffet inclusief water.
Kamers: De kamers zijn stijlvol ingericht. De eigen badkamer is voorzien van bad/douche, toilet en wastafel. Er zijn koffie en theefaciliteiten en er is gratis wifi.

Hampshire

Tuinreis Sprookjesachtig Engeland

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in the Lismoyne Hotel ***
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal 3-gangendinerbuffet inclusief water
 • overtocht per ferry
 • voucher op de ferry voor een hapje en drankje
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 49,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 125,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 20 juni 2024,
  4 dagen
  Laden
 • 22 augustus 2024,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.