4 dagen met tuinklassiekers als Sissinghurst Castle en Great Dixter

De graafschappen Sussex en Kent liggen in het zuidoosten van Engeland en herbergen tal van tuinklassiekers die u zeker eens gezien moet hebben. We verblijven in het centraal gelegen Crawley, vlakbij een zeer divers aanbod aan indrukwekkende tuinen: van de Royal Botanical Garden in Wakehurst tot de vroegere privétuin van Christopher Lloyd bij Great Dixter, de betoverende Sissinghurst Castle Garden en het klassieke Nymans Garden.

Dag 1 | Godinton House
Vanaf de opstapplaatsen vertrekken we naar Frankrijk voor de overtocht naar Engeland. Vervolgens bezoeken we de eerste tuin van deze reis: Godinton House, een karakteristiek huis omringd door een prachtig landschap met statige eiken en kastanjebomen. In de tuinen vindt u zorgvuldig aangelegde gazons met kleurrijke borders, een vijver en een rozen- en Italiaanse tuin. Dit wordt afgewisseld met een grote wilde tuin, waar u rustig kunt wandelen en van de natuur kunt genieten. In de grote ommuurde tuin vindt u een prachtige collectie bloemen, planten en groenten die u het gevoel geven in een Victoriaanse moestuin te zijn beland.
Extra verzorging: koffie/thee met iets lekkers in Godinton House.

Dag 2 | Wakehurst Place – Nymans Garden
Na het ontbijt in het hotel vertrekken we naar Wakehurst Place. De landschappelijke en traditionele tuinen liggen rondom een 16e-eeuws landhuis en zijn eigendom van de National Trust. De tuinen worden echter beheerd door de Royal Botanic Gardens Kew, tevens eigenaar van één van de grootste botanische tuinen ter wereld in Londen. Rondom het huis liggen prachtige siertuinen, schitterende borders in pasteltinten, een stuk bosland, grote vijvers, een mooie heidetuin met Japanse esdoorns en een natuurreservaat. Sinds 2000 is Wakehurst tevens het thuis van de Millennium Seed Bank, waar zaden van uit Engeland afkomstige planten en bloemen verzameld worden. Hierna brengen we een bezoek aan Nymans Garden. Deze tuinen werden met behulp van Gertrude Jekyll en William Robinson aangelegd. U vindt hier een grote ommuurde tuin met een collectie bijzondere bomen, struiken, planten en opvallende grote dubbele en manshoge bloeiende borders die met zorg zijn samengesteld. Overal in de tuin staan mooie ornamenten. Aan de zuidoostzijde ligt een door bomen omringde rotstuin en een heidetuin. Nieuw zijn de gerestaureerde rozentuin, het arboretum en de verzonken rotstuin.

Dag 3 | Great Dixter – Sissinghurst Castle Garden
Na het ontbijt bezoeken we Great Dixter. Deze tuinen staan met name bekend om de connecties met twee grote namen uit de 20e-eeuwse wereld van de tuinarchitectuur: Edwin Lutyens en Christopher Lloyd. Great Dixter was het familiehuis van de laatste, terwijl Lutyens in het begin van de 20e eeuw in opdracht van Lloyd’s vader de plannen schreef voor de renovatie. Het vakwerkhuis van Great Dixter ligt te midden van de prachtige tuin waar de bloemen- en kleurenpracht u als het ware overspoelt. Net als veel andere creaties van Lutyens, zijn de tuinen grotendeels opgedeeld in verschillende tuinkamers met elk hun eigen karakter. Het overkoepelende thema door de hele tuin heen is de bijzondere mix tussen formele en informele elementen. Na dit bezoek maken we een stop in de leuke plaats Tenterden. Wandel door de gezellige straatjes en strijk bijvoorbeeld neer in een pub voor een lunch. Vervolgens gaan we naar één van de beroemdste en meest invloedrijke Engelse tuinen van de 20e eeuw: de tuinen rondom Sissinghurst Castle. Deze prachtige tuin is een creatie van Vita Sackville West en haar echtgenoot Sir Harold Nicolson. De beplanting is uitbundig en goed doordacht, waardoor de tuin in harmonie is en een natuurlijke uitstraling heeft. De goed onderhouden tuinen zijn verdeeld in diverse tuinkamers met elk hun eigen thema, sfeer, uitstraling en intimiteit. Met name de geometrische witte tuin, de oudste en bekendste tuinkamer, is een meesterwerk.

Dag 1 | Great Comp Garden
Na het ontbijt vertrekken we naar Great Comp Garden. Deze heeft in de loop der jaren de benijdenswaardige reputatie opgebouwd als één van de mooiste tuinen van Kent. Ontdek de eigenzinnige tuin met zeven hectare aan zeldzame planten rond een 17e-eeuws herenhuis. Na dit bezoek maken we vanuit Dover de overtocht naar Frankrijk en keren we weer terug bij de opstapplaatsen.
Extra verzorging: koffie/thee met iets lekkers in Great Comp Garden.

Hotel informatie:
Sandman Signature Hotel Gatwick ****

Ligging: Het hotel ligt nabij het centrum van Crawley.
Faciliteiten: Dit hotel beschikt over een binnenzwembad, stoomcabine en fitnessruimte. Er is een restaurant en bar aanwezig. Het is ook voorzien van een lift en gratis wifi.
Kamers: De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een eigen ensuite badkamer met bad/douche en toilet, koffie- en theefaciliteiten, haardroger, tv en airco.

Groot-Brittannië

Tuinreis Sussex & Kent

Inbegrepen:

3 overnachtingen in Sandman Signature Hotel Gatwick ****
3 maal ontbijt
3 maal drie gangen diner
overtocht per trein of ferry
begeleiding door deskundige chauffeur
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

eenpersoonskamertoeslag a € 139,- (per persoon);
tuinentrees a € 115,- (per persoon);
administratiekosten a € 15,- (per boeking);
bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 (per boeking);
bijdrage SGR a € 5,- (per persoon).

  • 20 juli 2023,
    4 dagen
    Volgeboekt
  • 31 augustus 2023,
    4 dagen
    Niet beschikbaar

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.