Overijssel is misschien wel één van de meest onderschatte provincies van Nederland. Desondanks bevat het tal van bijzondere plaatsen en natuur en maken de rust en ruimte het een uitstekende streek om een mooie privétuin aan te leggen. Genoeg keuze dus om een mooie tuinreis naar dit gebied te maken, waarbij elke tuin zijn eigen pracht, charme en enthousiaste eigenaren kent. In uniek kunststadje Ootmarsum en Hanzestad Deventer maakt u daarnaast kennis met de plaatselijke geschiedenis.

Dag 1 | Tuin de Wueste – Nijreeshof -PlantZoentje
We beginnen deze reis in de privétuin De Wueste in Daarle: van Mies Dagevos en Eddy ter Braak. Deze ligt verscholen achter houtwallen, waardoor u bij aankomst in de tuin nog weinig ziet. Ze hebben een natuurlijke, losse manier van tuinieren die terugkomt in de grote border met Engelse invloeden en de twee vijvers waar voor een ruigere beplanting is gekozen. Vervolgens gaan we naar de Nijreeshof. Gescheiden door hagen bevinden zich hier een vaste plant gedeelte, kas, tuinhuis met bosvijver en een achtertuin met bomen, hortensia’s, hosta’s en varens. Als laatste op de dag gaan we naar PlantZoentje, een levendige, gezellige tuin die het levenswerk van eigenaresse Anja Broekhuis genoemd mag worden. Midden in het Twentse landschap heeft zij haar tuin stukje bij beetje zelf aangelegd en ontworpen. U vindt hier sfeervolle
borders op kleur, bijzondere plantcombinaties, pergola’s, een vijver, rozen, grassen, heesters en een in 2014 aangelegd tuindeel dat geïnspireerd is op de Dutch Wave.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers bij Tuin de Wueste , de Nijreeshof en PlantZoentje (laatste met rondleiding).

Dag 2 | In de tuin van Dorth – Stadsbezoek Deventer – De Hoefslag – Tuin aan ‘t Leusveld
Na het ontbijt gaan we naar In de tuin van Dorth. Deze vrij jonge tuin is aangelegd op en rondom een voormalig weiland, op puur ecologische wijze en zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Het is hier heerlijk wandelen door de cottagetuin die rondom het huis is aangelegd, de moestuin met kruiden en (eetbare) bloemen, een vijver, plantenwal en bloemenweide. Vervolgens heeft u even vrije tijd in Deventer. Het is één van de middeleeuwse Hanzesteden en een leuke stad om door heen te dwalen. In de pittoreske binnenstad vindt u smalle straatjes, leuke winkels en een scala aan restaurants en terrasjes.
Daarna een bezoek aan De Hoefslag. Voor eigenaren Mieke en Hans Geerlink is hun tuin geslaagd als bezoekers hier rust ervaren: dit was hun belangrijkste doel en alles in de tuin is hier dan ook op afgestemd. Er is gekozen voor natuurlijke planten, bomen, struiken en grassen die de sfeer bepalen en die aansluiten bij de omgeving. De Hoefslag is dan ook een echte landschapstuin te noemen. Aan het eind van de dag gaan we naar Tuin aan ’t Leusveld. De tuin ligt in het buitengebied van Brummen en is omgeven door natuur. Naast het mooie uitzicht is er ook in de tuin van alles te bewonderen: onder andere gemengde borders,
borders op kleur, twee vijvers en een grassentuin. In de kas worden elk jaar eenjarigen gezaaid en opgekweekt.
Extra verzorging: koffie/thee met lekkers in alle tuinen en een rondleiding bij In de tuin van Dorth en De Hoefslag.

Dag 3 | Erve Odinc – Stadsbezoek Ootmarsum – Haarboershof
In de ochtend bezoeken we een uniek stukje erfgoed wat al in 1381 in de archieven werd vermeld. U vindt bij Erve Odinc prachtige tuinen die uitstekend in het Twentse landschap passen, met onder andere tuinkamers op kleur, een groente- en bloementuin, een witte tuin met formele vijver en een rozentuintje. Biologisch te werk gaan is hier belangrijk: er worden alleen zelf gekweekte of biologisch opgekweekte planten geplaatst. Vervolgens heeft u vrije tijd in Ootmarsum. Het ligt in het meest noordoostelijke ‘oortje’ van Twente en staat bekend als hét kunststadje van het oosten van Nederland. Het gemoedelijke plaatsje met middeleeuwse wortels is gevuld met historische gebouwen, gezellige terrasjes en een charmant openluchtmuseum aan de rand van het centrum waar u teruggaat in de geschiedenis van de regio.
We sluiten de reis af bij de Haarboershof. Deze tuin van Jan en Ina Ter Haar is een sfeervolle cottagetuin in Engelse sfeer: strakke lijnen en hagen omzomen goed gevulde borders die kleur geven aan de tuin.
U wandelt door verschillende gedeeltes, van fijne hoekjes om te zitten tot volières die met de tuin verweven zijn, bijenstal, verdiept gedeelte, een stukje ingericht in de Dutch Wave stijl en meer.
Extra verzorging: koffie/thee bij Erve Odinc, koffie/thee en lekkers bij Haarboershof.

Hotelinformatie:

Landgoed E.hzerwold *** in Almen
Hotelscore 8.4

Ligging: Het Landgoed Ehzerwold ligt op een historisch landgoed in Almen, midden in de Gelderse Achterhoek.
Faciliteiten: Dit comfortabele hotel biedt een restaurant, tuin, terras en gratis wifi . De kamers zijn gelegen in twee afzonderlijke gebouwen.
Verzorging: ‘s ochtends uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avond een heerlijk dinerbuffet met twee soorten soep, stokbrood en kruidenboter, diverse salades, diverse hoofdgerechten vis en vlees, diverse groenten en aardappelgarnituren, diverse desserts.
Kamers:Alle kamers zijn voorzien van een tv, zithoek, bureau en eigen badkamer met bad/douche, toilet, wastafel en toiletartikelen.

Nederland

Tuinreis Twente & Salland

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen in Landgoed Ehzerwold ***
 • 2 maal uitgebreid ontbijtbuffet
 • 2 maal dinerbuffet (twee soorten soep, diverse salades, diverse hoofdgerechten vis/vlees, diverse desserts)
 • welkomstdrankje koffie of thee
 • toeristenbelasting
 • stadsplattegrond van Deventer en Ootmarsum
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • toeslag tweepersoonskamer alleengebruik à € 45,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 55,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 31 juli 2024,
  3 dagen
  Laden
 • 21 augustus 2024,
  3 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Groen - Makkelijk

Deze reis is voor vrijwel iedereen goed begaanbaar en bevat bijvoorbeeld niet veel steile paden of lange afstanden

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).