Ervaar de pracht van het voorjaar in deze nieuwe driedaagse tuinreis naar Gelderland, bol van stinzenplanten. We bezoeken voornamelijk privétuinen, maar ook het bezoek aan Landgoed Hackfort onder leiding van een gids zal de zintuigen prikkelen.

Dag 1 | De Hubertushof – Beukenhof – De Boschhoeve
Vanuit de laatste opstapplaats rijden we naar Jachthuis de Hubertushof. Deze 4000 m2 grote tuin bestaat uit strakke taxus- en beukenhagen en in combinatie met bloemrijke borders vormt dit een speels geheel. De langgerekte vijver en hoge, ranke planten maken de borders weelderig en natuurlijk. De ezels op de ezelweide komen graag over de brug om ook te snoepen van de bloemetjes. Vervolgens rijden we naar de Beukenhof gelegen op 10.000 m2 grond. Een unieke tuin die nog steeds verder uitgebreid wordt door Ellen en Hans met grote borders vol met vaste planten, een schaduwtuin, heesterborders, een kas, een boomgaard, bijenhuis en moestuin. Hier kijkt u uw ogen uit. Te midden van weidse landbouwakkers en enorme loofbomen ligt achter de oude boerderij De Boschhoeve een grote gevarieerde boerderijtuin met kleurrijke zomer- en herfstborders, schaduwlaantje en boomgaard met voorjaarsbollen. De verrassing is de decoratieve inspirerende moestuin waar bijzondere groentes zijn gecombineerd met bloemen, waaronder veel (zomer)bollen. De grote landbouwschuur herbergt de tuinwinkel, theeschenkerij en brocanteafdeling.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers in alle tuinen, rondleiding in de Hubertushof en Beukenhof.

Dag 2 | De levenstuin van Groot Honschoten – Grondig Geniethen – Landgoed Hackfort
Na een goede nacht en heerlijk ontbijt vervolgen we deze dag onze tour naar de Leventuinen van Groot Honschoten. Door de jaren heen is een stuk weide hier getransfomeerd in een bijzonder tuinencomplex, westerse Levenstuinen volgens het Zen principe. Tijdens het wandelen hier kom je langs prachtige waterpartijen, verschillende beelden en de kapel. Het ene moment voelt het alsof je door de jungle loopt en op het andere moment lijk je in Stonehenge te zijn. Ons volgend bezoek brengt ons naar Grondig Geniethen, een mooie tuin van tuinontwerpster Nitha Annink. De rijk gevulde borders schitteren je tegemoet.
Gevuld met bloembollen, planten, heesters en bomen kan in elk jaargetijde genoten worden in deze tuin. En in de orangerie, bij goed weer buiten, kan er genoten worden van een kop koffie met wat lekkers.
Als laatste bezoeken we Landgoed Hackfort. Een compleet landgoed met kasteel, watermolen, boerderijen, boomgaarden, graanakkers, weilanden en bosjes. Onder begeleiding van een gids van Natuurmonumenten zullen we dit prachtige 15e eeuwse landgoed gaat verkennen, waar bijzonder veel aandacht is geschonken aan de aanplant van stinzenplanten (dit is een bijzondere groep verwilderde, historische sierplanten).
Extra verzorging: lunch bij Grondig Geniethen, rondleiding bij Landgoed Hackfort.

Dag 3 | Erf Klein Rassert – Tuin Polhuis – De Wilgenkamp
Vandaag bezoeken we als eerste Tuin Klein Rassert. Een betoverende oase waar liefhebbers van flora samenkomen om de pracht van de natuur te ervaren. Kom hier de magie van de seizoensgebonden bloemenpracht ontdekken. Middelpunt is een groot gazon omringd door mooi borders. Onderweg ziet u een bakhuisje, oude schuur waar een kerkuilen echtpaar woont, door hagen omgeven tuingedeelten,
boomgaardjes en vogelbosje waar stinzenplanten bloeien in het voorjaar. Vervolgens gaan we naar Tuin Polhuis, een echte liefhebberstuin gelegen in Ermelo waar Johan en Aartje al bijna 20 jaar tuinieren. Midden in het gazon ligt een grote vijver met daaromheen diverse borders. Al met al een hele fraaie tuin. Onze laatste tuin De Wilgenkamp bereiken we via een oprijlaan met knotwilgen ontworpen door Liesbeth Canneman. Aan de noordwest- en noordoostzijde zijn (door Copijn) als beschutting windsingels aangelegd, terwijl de zuid- en zuidoost kant fraaie uitzichten over het omliggende landschap bieden. Hagen creeëren afzonderlijke tuinkamers, waaronder een rozentuin en een moestuin. Er zijn Engelse borders, twee vijvers, een berceau, een boomgaardje en heel veel rozen te bewonderen op 1,5 ha.
Extra verzorging: in alle tuinen koffie/thee met lekkers, Klein Rassert met rondleiding. Vanuit het hotel ontvangt u voor vandaag een lunchpakket.

Hotelinformatie:

Parkhotel de Bosrand *** Ede
Hotelscore 8.1

Ligging: Parkhotel De Bosrand ligt op 2,3 km van Ede aan de rand van het Edese Bos. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt op minder dan 15 minuten rijden van het hotel.
Faciliteiten: Het hotel beschikt over een restaurant, bar, terras, gratis wifi , lift en receptie.
Verzorging: ’s ochtends ontbijtbuff et, ’s avonds een 3-gangendiner.
Kamers: Alle kamers zijn voorzien van een tv, bureau en eigen badkamer met bad/douche, toilet, wastafel, haardroger en toiletartikelen.

Nederland

Tuinreis Voorjaarsbloeiers in Gelderland

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen in Parkhotel de Bosrand ***
 • 2 maal ontbijtbuffet
 • 2 maal 3-gangendiner
 • lunch op tweede reisdag
 • lunchpakket voor laatste reisdag
 • toeristenbelasting
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 55,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 65,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)

ENKEL NOG TWEEPERSOONSKAMERS (STANDAARD EN MET APARTE BEDDEN) BESCHIKBAAR

 • 26 april 2024,
  3 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).