Aangezien zowel onze online reis naar Shropshire en naar Cotswolds & Gardeners’ World Live Event reeds volledig zijn uitverkocht, hebben wij nog een extra derde reis ingekocht met het Gardeners’ World Live Event met bestemming Worcestershire. Ontdek het paradijs voor tuinliefhebbers tijdens deze tuinreis met bezoek aan het Gardeners’ World Live Event 2024. Het belooft een onvergetelijke reis vol bloemenpracht, inspirerende groene ontwerpen en buitengewone groenexpertise te worden. Naast dit unieke evenement, dat plaatsvindt in een prachtige locatie in het hart van de natuur, ziet u ook een aantal fantastische tuinen gelegen in het graafschap Worcestershire.

Dag 1 | donderdag 13 juni
Heenreis – Long Barn Gardens
Per Eurotunnel trein maken wij vanuit Calais de oversteek naar Engeland. Bij aankomst in Folkstone rijden we door naar het eerste tuinbezoek van deze reis. Long Barn Gardens zijn ontwikkeld door Vita Sackville-West en Harold Nicolson voordat ze verhuisden naar Sissinghurst Castle. Er is een prachtige formele tuin aangelegd waar de ‘schuur’ uit de 16e eeuw aan grenst. Het historische huis stamt uit 1360 en is gelegen aan de rand van Sevenoaks Weald Village. De originele tuinen zijn goed bewaard gebleven en worden liefdevol onderhouden door Lars en Rebecca Lemonius. Geniet hier van de mooie borders overvloedig gevuld met bloemen. Daarna rijden we verder voor de check-in in het hotel.
Extra verzorging: introductie, korte rondleiding en koffie/thee met lekkers.

Dag 2 | vrijdag 14 juni
Gardeners’ World Live Event

Vandaag is het eindelijk zover! We betreden het Gardeners’ World Live Event-terrein, waar een overvloed aan prachtige bloemen, kleurrijke planten en adembenemende tuinontwerpen op u wacht. U krijgt de kans om gerenommeerde tuinarchitecten, kwekers en groenliefhebbers van over de hele wereld te ontmoeten en van hen te leren. Verbaas u over de meest innovatieve tuinideeën en neem deel aan boeiende workshops en demonstraties. Wandel door de prachtige showtuinen, proef heerlijke lokale lekkernijen en ontdek de nieuwste tuingereedschappen en technologieën. Dit is een kans om uw eigen tuinambities te voeden en inspiratie op te doen voor uw eigen groene paradijs thuis.

Dag 3 | zaterdag 15 juni
Arley Arboretum & Gardens – Stone House Cottage Nursery
Na het ontbijt gaan we op weg naar Arley Arboretum & Gardens. Deze prachtige botanische tuin in Worcestershire herbergt een uitgebreide collectie zeldzame en exotische bomen en struiken in een schilderachtige omgeving. Hier kunt u genieten van een heerlijke wandeling door de tuinen met een grote diversiteit van bomen en planten .Daarna bezoeken we Stone House Cottage. Deze romantische, ommuurde tuin functioneert als showroom voor de ernaast gelegen kwekerij. De tuin is gelegen in een oude ommuurde moestuin die door middel van hagen is opgedeeld in verschillende compartimenten. Het is een bloemrijke tuin met een bijzondere en knusse sfeer.

Dag 4 | zondag 16 juni
Witley Court Gardens – White Cottage Garden
Witley Court Gardens zal u betoveren met zijn weelderige en historische pracht. De tuinen, oorspronkelijk aangelegd in de 19e eeuw, herbergen een indrukwekkende collectie flora, formele perken en waterpartijen. De weelderige borders, majestueuze fonteinen en schilderachtige vijvers creëren een betoverende omgeving. Witley Court Gardens, omringd door de statige ruïnes van het eens zo imposante landhuis, biedt een vredige ontsnapping waar geschiedenis en natuur harmonieus samenkomen. Vervolgens bezoeken we de White Cottage Garden. Deze tuin, doordrenkt met historie, omarmt een serene ambiance met witte bloemenpracht, groene hagen en schilderachtige hoekjes. Deze idyllische oase ademt rust uit, met zorgvuldig geselecteerde planten en een sfeervolle cottage als middelpunt. White Cottage Garden belichaamt de essentie van een rustieke, Engelse tuinervaring, waar eenvoud en elegantie hand in hand gaan. 

Extra verzorging: koffie/thee en lekkers bij White Cottage Garden.

Dag 5 | maandag 17 juni
Riverhill Himalayan Gardens – Terugreis
We starten de dag met een bezoek aan Riverhill Himalayan Gardens. Deze tuin vormt een betoverende ontdekkingsreis door een uniek landschap. Deze historische tuinen, doordrenkt van erfgoed, bieden een opmerkelijke combinatie van Engelse en Himalayaanse flora. U wordt meegenomen op een reis langs weelderige borders, pittoreske terrassen en verborgen paden, omringd door kleurrijke plantencollecties en indrukwekkende bomen. Het uitzicht op het Kentse platteland vanaf de tuinen is adembenemend. De geschiedenis van de tuinen gaat terug tot de 19e eeuw, met een boeiend samenspel van formele en informele elementen. Van de majestueuze Wood Garden tot de charmante Rose Walk, elk deel van Riverhill ademt karakter en zorgvuldig ontworpen landschapsarchitectuur. De Himalayaanse vallei, met zijn exotische flora en een vijver vol lelies, is een hoogtepunt dat de zintuigen prikkelt. Na dit bezoek zullen we de terugreis inzetten. We maken de oversteek per Eurotunnel trein van Folkstone naar Calais en vervolgens wordt u teruggebracht naar de plaats waar u aan het begin van de reis bent opgestapt.

Programma is onder voorbehoud. Mocht er een wijziging plaats vinden, dan zoeken wij naar een waardig alternatief.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Hotelinformatie:

Holiday Inn Express *** in Redditch
Hotelscore 7.8

Ligging: De bekroonde Holiday Inn Express Redditch ligt in de buurt van de luchthaven van Birmingham en bevindt zich naast het treinstation van Redditch, op korte reisafstand van het centrum van Birmingham. Palace Theatre ligt op korte loopafstand en Cadbury World bevindt zich op 12,9 km van het hotel.
Faciliteiten: het hotel heeft een restaurant “Great Room” waar elke avond vers bereide maaltijden verkrijgbaar zijn, een bar waar tal van drankjes en snacks geserveerd worden, er is gratis wifi en het hotel heeft een lift.
Verzorging: halfpension: ‘s ochtends een koud en warm ontbijtbuffet en ‘s avonds een 3-gangendiner in buffetvorm (soep vooraf, 2 keuzes hoofdgerecht, 2 keuzes nagerecht)
Kamers: alle kamers zijn rookvrij, hebben een eigen badkamer, een flatscreen tv en airconditioning. De kamers hebben uitzicht op een rustige straat of op de stad.

Birmingham

Tuinreis Worcestershire & Gardeners’ World Live Event

Inbegrepen:

 • 4 overnachtingen in driesterrenhotel Holiday Inn Express in Redditch
 • overtocht naar Engeland per Eurotunnel (trein) op heen- en terugreis
 • 4 maal koud en warm ontbijtbuffet
 • 4 maal 3-gangendiner in buffetvorm
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 220,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief toegangsticket Gardeners’ World Live Event  à € 110,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 13 juni 2024,
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Botanische tuin

Een reis met een grote botanische diversiteit, zoals arboretums, kassen of tuinen met een wetenschappelijke plantencollectie.

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.