Deze tuinreis is gevuld met diverse privétuinen, die elk getuigen van de persoonlijke smaak van de enthousiaste eigenaren en daardoor van stijl en beplanting verschillen. Ook bezoeken we hoeves waarbij de typische boerderijtuin wordt omgevormd naar een unieke invulling.

Dag 1 | Jorissenhoeve – Siertuin Sequoiahof – De Doolman
We beginnen de reis bij De Jorissenhoeve. Rondom deze boerderij in Delftse Schoolstijl ligt een mooi vormgegeven tuin die past bij de historische sfeer, waardoor het lijkt alsof de tijd er stil heeft gestaan. Er is veel water, een 30 meter lange border, een moestuin en bloemenhof, die van juni tot oktober kleurt. Vervolgens rijden we naar de Sequoiahof, een bloemrijke omgeving waar mens en natuur elkaar ontmoeten. Als laatste bezoeken we de weelderige tuin van 1250 m2 De Doolman. Naast deze met knotwilgen en populieren omzoomde waterpartij vormen akkers, weilanden en bloemendijken het decor. De omgeving is te mooi om weg te stoppen achter heggen en hagen. De uitdaging voor Jopie Koens (tuinier) en Ton Altena (architect) was om een tuin te ontwerpen met een vloeiende aansluiting op de omgeving en tegelijkertijd ook de aandacht te vestigen op wat er op het erf groeit en bloeit.
Extra verzorging: koffie/thee met lekker bij de Jorissenhoeve en De Doolman.

Dag 2 | De Houtenhandsche Hof – Veere – Hof Ravestein (reis juli) / De Pionier-ster (reis augustus) – Middellandse Zeetuin Uilenbroek
Na het ontbijt bezoeken we de Houtenhandsche Hof. De aanleg van deze privétuin begon in 1995, waarbij de tuin onder werd verdeeld in strakke delen omzoomd met buxus. Binnen de kaders zijn gevarieerde en kleurrijke borders met veel vaste planten te vinden. Ook vindt u er een mooie natuurvijver, boomgaard, moestuin en een lange grassenborder. Hierna bezoeken we het stadje Veere, één van de mooiste plekken van Zeeland. Gelegen aan het Veerse Meer vindt u hier een kleine bedrijvige jachthaven, een groene stadswal en tal van historische gebouwen die stammen uit de 15e eeuw. De volgende tuin in de reis van juli is
Hof Ravestein. Dit is een historische plek omringd met grachten. Geniet hier van gemengde bloemborders, rozen en vaste planten. De tuin in de reis van augustus is De Pionier-ster. De eigenaren verhuisden in 2016 naar deze locatie, deels omdat zij op zoek waren naar een kleinere tuin met minder onderhoud. Deze leuke privétuin zouden de meeste mensen echter niet classificeren als kleine tuin, want er is meer dan genoeg te zien! Er zijn kleurrijke borders, een groentetuin, rozenborder en pergola, veel eenjarige en vaste planten en een charmant tuinhuis. Als laatste bezoeken we de privétuin van Wim Uilenbroek. De tuin is prachtig aangekleed met kleurrijke tegels en palmbomen om een mediterrane sfeer te creëren. U kunt hier kennismaken met allerlei boom- en plantensoorten uit Zuid-Europa.
Extra verzorging: koffie/thee en een Zeeuwse bolus bij de Houthandsche Hof, koffie/thee bj Hof Ravestein (reis juli), koffie/thee en lekkers bij de Pionier-ster (reis augustus), koffie/thee bij Middellandse Zeetuin
Uilenbroek.

Dag 3 | De Groen Gaerd – Sluis – Kwekerij in Goede Aarde
Na het ontbijt gaan we naar de privétuin De Groen Gaerd, ontworpen door de eigenaar zelf. Het is een waar paradijs, waar landschap en tuin perfect samenkomen in doorkijkjes door strakke hagen en mooie vergezichten. Het is een echte landschapstuin, met prachtige bomen en borders met een grote verscheidenheid aan vaste planten. Daarna is het tijd voor een lunchstop. Sluis is een sfeervol vestingstadje op de grens van Zeeland en België en biedt een rijke historie en een gezellige, bourgondische sfeer. U kunt hier op eigen gelegenheid lunchen, winkelen in één van de leuke boetiekjes of de diverse bezienswaardigheden bewonderen. Daarna bezoeken we Kwekerij In Goede Aarde. Deze kleine kwekerij ligt ingeklemd tussen de Schelde en België, midden in het weidse landschap van Zeeuws Vlaanderen. De kwekerij is gespecialiseerd in borderplanten en siergrassen die relatief weinig onderhoud vragen, maar wel veel te bieden hebben. De zelfgekweekte planten keren terug in de bijgelegen privétuin, die voor de
eigenaren een perfecte samensmelting van werk en ontspanning vormt.
Extra verzorging: beide tuinen koffie/thee en lekkers, rondleiding Kwekerij in Goede Aarde.

Dag 4 | Cottage Garden Munkhaven – De Kleine Boerderij Merksplas
Na het laatste ontbijt bezoeken we de showtuin van Munkhaven. Op ca. 8000 m2 vindt u diverse inspiratietuinen. De tuin werd ingericht volgens de principes van de Engelse cottagetuin. De witte tuin, de binnenhof en de knopentuin vormen het formele deel van de tuin. Als we iets verder gaan, volgt een informeel gedeelte. Het sluit perfect aan op de groentetuin en boomgaard die gevolgd worden door een wildere parktuin. Ook vindt u er een verzonken tuin met zonneborder en een Hydrangeatuin. Daarna een bijzondere afsluiting in het Kempense Merksplas. Plantentuin ‘De Kleine Boerderij’ maakt deel uit van het cultuurhistorisch landschap Merksplas Kolonie. In 2007 kreeg de plek een nieuwe invulling: een bijzondere collectietuin werd gesticht. Dit is het levenswerk van Jan Oprins, plantenkweker, en Harry van Trier, de gerenommeerde botanist. Ondertussen is het uitgegroeid tot een project waar vele plantenbezielers hun collectie in hebben ondergebracht. De tuin is een demonstratietuin gericht op natuur, educatie en welzijn. We genieten hier tevens van een lunch.
Extra verzorging: rondleiding bij de Munkhaven Cottage Garden, rondleiding van 1,5 uur en soep met een luxe broodje in de Kleine Boerderij Merksplas.

Hotelinformatie:

Churchill Hotel Terneuzen ****
Hotelscore 7.7

Ligging: Dit hotel ligt aan de oevers van de Westerschelde. Het centrum van Terneuzen ligt op ongeveer 20 minuten wandelen.
Faciliteiten: Er is een sfeervolle bar waar u van een drankje kunt genieten en een eigen restaurant waar u in de avond dineert en waar in de ochtenden een ontbijtbufet wordt geserveerd. De eetkamer en het terras bieden beiden een panoramisch uitzicht over de Westerschelde. Er is een lift aanwezig.
Verzorging: ‘s Ochtends een heerlijk ontbijt en ’s avonds een 3-gangendiner.
Kamers:De kamers zijn voorzien van eigen badkamer met bad/douche , toilet en wastafel. Ook vindt u er een waterkoker, Nespresso koffieapparaat, airco, kluisje, föhn, flatscreen tv, bureau en zitgelegenheid.

Nederland

Tuinreis Zeeland

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in het Churchill Hotel ****
 • 3 maal uitgebreid ontbijt
 • 3 maal 3-gangendiner
 • toeristenbelasting
 • begeleiding door deskundige chauff eur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 125,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 89,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 4 juli 2024,
  4 dagen
  Laden
 • 22 augustus 2024,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Groen - Makkelijk

Deze reis is voor vrijwel iedereen goed begaanbaar en bevat bijvoorbeeld niet veel steile paden of lange afstanden

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).