Broughton Castle Gardens

Dit prachtige landhuis met een lange familiegeschiedenis is omringd met een gracht. De tuinen van Broughton Castle Gardens zijn gedurende de eeuwen met het huis meegegroeid, verwaarloosd en ontwikkeld. In the Ladies Garden vindt u naast prachtige oude rozen ook salvia en allium. De smaakvol gecombineerde borders in combinatie met het weidse parklandschap maken dit kasteel het bezoek meer dan waard. De ommuurde tuin heeft 4 snoeivormen in buxus die lijken op de koninklijke Franse lelie.

Broughton Castle Gardens

Broughton Castle

Broughton Castle is een landhuis in de buurt van Banbury in Noord-Oxfordshire. Gelegen in een park en gebouwd van de rijke lokale Hornton-ijzersteen, werd het door Simon Jenkins geselecteerd als één van de slechts twintig huizen die vijf sterren kreeg in zijn boek England’s Thousand Best Houses.

Broughton Castle Gardens

De ommuurde tuin aan de zuidkant van het kasteel, bekend als the Ladies Garden, werd opgericht in de jaren 1880, op de plaats van de zesde-eeuwse keukens. De fleur de lys-bedden zijn beplant met de ‘Heritage roos’ en de ‘Gruss an Aachen roos’. De heg tegen het kasteel is gemaakt van de ‘Felicia roos’. De andere bedden bevatten veel oude rozen en kruidachtige planten, samen met struiken zoals hiladelphus en deutzia.

Aan de westzijde van the Ladies Garden is een gemengde border, waarbij roze de overheersende kleur is. De rozen die in deze border geplant zijn: ‘Fantin-Latour’, ‘Fritz Nobis’, ‘Frau Dagmar Hastrup’, Marguerite Hilling ‘en klimrozen’ Albertine ‘en’ Purity ‘.

De border bij het poortgebouw heeft een blauw, geel en grijs thema met de rozen ‘Maigold’, ‘Golden Wings’, ‘Windrush’ en ‘Schneezwerg’. Daarnaast zijn ook de berberis, potentillas, hypericum en campanula hier te vinden.

Maak hier een virtuele tour door de tuin!

Video impressie van deze tuin:

Geschiedenis – Broughton Castle

De kern van het huis werd gebouwd in 1306 en het poortgebouw in het begin van de vijftiende eeuw. Het meeste van wat u vandaag de dag ziet dateert uit de jaren 1550. Het werd belegerd en beschadigd na de Slag om Edgehill in 1642.

Broughton Castle is het ouderlijk huis van de 21e Lord en Lady Saye & Sele, wiens familienaam Fiennes is. Het eigendom van het kasteel is sinds 1447 in dezelfde familie gebleven.

De tuinen van Broughton Castle

De bestaande beplanting is gebaseerd op advies van Lanning Roper in 1970 en het werk werd uitgevoerd door toenmalig tuinman Bert Dancer. In de jaren ’80 werd de beplanting ontwikkeld door Randal Anderson, net als Lanning Roper ook van Amerikaanse afkomst. De tuin wordt nu onderhouden en ontwikkeld door een tuinman, Chris Hopkins.

Broughton Castle Gardens
© Broughton Castle Gardens
Broughton Castle Gardens
© Broughton Castle Gardens
Broughton Castle Gardens
© Broughton Castle Gardens

Broughton Castle Gardens bezoeken met Kupers Tuinreizen

We bezoeken deze tuin in de volgende tuinreizen: