Hidcote Manor Garden

De tuinen gelegen rondom Hidcote Manor Garden worden vaak beschouwd als één van de mooiste van de Cotswolds en mag daarom zeker niet op het programma ontbreken. Deze tuinen staan vooral bekend als echte Arts en Crafts tuinen en werden in het begin van de 20e eeuw aangelegd door Lawrence Johnston. Hij gebruikte taxus-, hulst- en beukenhagen om een twintigtal tuinkamers te creëren, met elk een ander individueel thema. 

Hidcote Manor Garden

Zo vindt u hier de witte tuin, tuinen met vijvers of fonteinen, kamers met specifieke planten en bijzondere ontwerpen. De verschillende kamers geven vaak prachtige doorkijkjes naar de volgende tuinen, wat maakt dat het hier heerlijk wandelen is. Om de privé en gesloten sfeer van de tuinen te behouden, heeft Hidcote Manor Garden bewust besloten om maar weinig van de planten te labelen. Mocht u een bijzondere plant zien en hier meer over willen weten, dan kunt u altijd één van de tuinmannen aanspreken of een foto van de plant naar Hidcote mailen.

Virtuele tour

Geniet van een prachtig uitzicht door het hart van de oude tuin, ontdek exotische soorten in het plantenhuis of bewonder levendige kleuren langs de ‘red borders’ tijdens één van de virtuele rondleidingen door Hidcote Manor Garden.

Ervaar the red borders gevuld met klaprozen > klik hier voor de virtuele tour

Verken het plantenhuis > klik hier voor de virtuele tour

Ontdek de oude tuin > klik hier voor de virtuele tour

Video impressie van deze tuin:

The Pillar Garden

De enorme taxuspilaren domineren deze ruimte. De sterke en hoge pilaren zijn zo architectonisch dat het lijkt alsof u door klassieke ruïnes loopt. De tuin herbergt 22 taxuspilaren, verdeeld over drie terrassen waardoor het lijkt alsof u drie verschillende tuinen betreedt. De tuin is in twee fasen ontwikkeld: oorspronkelijk waren er minder pilaren en was de tuin in een L-vorm in plaats van de huidige U-vorm.

De beplanting van de Pillar Garden zorgt voor een explosie van kleur die door de seizoenen heen verandert. In mei zijn er prachtige pioenrozen en alliums te vinden en in augustus komen de fuchsia’s en agapanthussen tussen de pilaren door.

The Bathing Pool Garden

Terwijl je tussen de lage buxushagen in de Fuchsia Garden loopt, hoor je het zachte kabbelen van een fontein dat uit de volgende tuinkamer komt. De hoge buxushagen welke in de prachtige vorm van vogels zijn gesnoeid omlijsten de trap naar de zwemvijver. De vijver diende niet alleen als versiering, maar het moest ook als zwembad worden gebruikt.

In de kleine binnenplaats aan de zijkant bevindt zich de met riet bedekte loggia die de perfecte ruimte blijkt te zijn om heerlijk te zitten en ontspannen op een hete zomerdag. Vanuit deze prachtige tuinkamer is het lastig beslissen welke route je vervolgens wilt verkennen. Alles is er prachtig!

Hidcote Manor Garden
© National Trust Nick Turner
Hidcote Manor Garden
© National Trust Arnhel de Serra
Hidcote Manor Garden
© National Trust Chris Lacey

Hidcote Manor Garden bezoeken met Kupers Tuinreizen

U kunt deze prachtige tuin bezoeken in de volgende tuinreis: