Nunwell House & Gardens

Nunwell house & gardens is een van de prachtige historische gebouwen van het Isle of Wight. Gelegen op een perceel van 5 hectare groot met een prachtig uitzicht over Natural Parkland. Nunwell House is het familiehuis van de eigenaren; Rosie en Stephen Bonsey, en dus niet te bezichtigen van binnen.

Nunwell House

Het huis is van een interessante lappendeken van architectuur uit verschillende tijdperken. Van de eerste steen gelegd in de 15e eeuw, tot de Victoriaanse muziekkamer die is toegevoegd in 1906. Het huis is sinds 1522 een gezinswoning en is in het bezit van de familie Aylmer. Het huis is in de loop der eeuwen vaak veranderd van eigenaar, en is zelfs de plaats geweest waar Charles I (Koning van Engeland) de laatste nacht van zijn vrijheid heeft doorgebracht. Waarna hij werd veroordeeld wegens hoogverraad.

Video impressie van deze tuin:

Nunwell Gardens

De tuinen van Nunwell bevatten 5 hectare rondom het huis. In het zuiden scheidt een openbaar ruiterpad het park van de steil oprijzende, goed beboste hellingen van Nunwell Down. De hellingen in het perceel weerspiegelen de ligging in de vallei van de Downs. De tuinen in het noorden, oosten en zuiden van het huis zijn formeel aangelegd. De tuinen in het westen en een gedeelte van het zuiden maken deel uit van een park met boomgaarden, fruittuinen en een salontuin.

De hoofdtuin aan de oostkant van het huis komt uit op een grindterras dat over de volledige lengte van het huis loopt. Vanaf dit grindpad heb je een geweldig uitzicht over de vallei, als je de traptreden vanaf dit grindpad omlaag pakt kom je uit op een grasveld met in het midden een fontein (waar vroeger de plaats van het zwembad was). Aan de noordkant van het huis bevind zich een tuin met een mooi breed grindpad, dat evenwijdig aan het huis loopt. Aan de andere kant van de oprit aan de westkant van het huis bevind zich een grote moestuin en rozentuin.

nunwell_house-gardens_05
nunwell_house-gardens_04
nunwell_house-gardens_03

Nunwell house & gardens bezoeken met Kupers Tuinreizen

We bezoeken deze tuin in de volgende tuinreis: