Opstapschema

Opstapplaatsen Kupers Tuinreizen

Kupers Tuinreizen maakt gebruik van de onderstaande opstapplaatsen. Welke opstaproute van toepassing is, staat bij elke reis vermeld onder het kopje ‘Vertrekdata en prijzen’. Kupers Tuinreizen behoudt het recht om de onderstaand genoemde opstaptijden en/of opstapplaatsen te wijzigen.

Extra begeleiding of op eigen houtje? Wij bieden onze tuinreizen aan met extra reisleiding of op eigen gelegenheid. In dat laatste geval is de chauffeur uw eerste aanspreekpunt. Wanneer u kiest voor reisleiding zal er inhoudelijk meer over het landschap, de tuinen of plantspecifieke kennis gedeeld worden. De reisleiders hebben een achtergrond als tuinarchitect, hovenier of zijn enorme liefhebber met veel reiservaring. In een reis zonder extra begeleiding bent u zelf geheel vrij om een tuin op eigen tempo te ontdekken en de reissom is ook iets lager. Vaak wordt er ook een introductie gegeven door de eigenaar van een tuin.

Het kanaal oversteken per ferry of trein? Bij elke reis naar het Verenigd Koninkrijk ziet u hoe we het kanaal oversteken. De trein heeft als voordeel dat de oversteek slechts een half uur duurt, waardoor we op de eerste dag wat meer tijd hebben om een tuin te bezoeken of het bereiken van een verre bestemming wat comfortabeler is. Dit jaar hebben we daarom vaker gekozen voor de Eurotunnel (de trein) voor de heenreis. De ferry biedt daarentegen het voordeel dat u tijdens de overtocht gebruik kunt maken van het toilet en een eet- en drinkvoucher krijgt aangeboden. Over het algemeen is de reissom ook voordeliger wanneer we de oversteek per ferry maken. De trein/Eurotunnel vertrekt vanaf Calais en komt aan in Folkstone. De ferry vertrekt vanaf Calais of Duinkerken en komt aan in Dover.

Opstaptijden: De genoemde tijden in het bovenstaande schema zijn onder voorbehoud. De definitieve opstaptijden worden bekend gemaakt in de reisbescheiden, die circa tien dagen voor vertrek worden verstuurd.

Opstaproutes: Om uw rijtijd zo kort mogelijk te houden, plannen wij de opstaproutes zo gunstig mogelijk in. Hierdoor kan het voorkomen dat u over moet stappen op een wisselpunt. Dit is alleen het geval bij opstaproutes A en E (wissel in Hazeldonk).

Beschikbaarheid opstapplaatsen: Wanneer u korter dan vier weken voor vertrek een tuinreis boekt, kan het voorkomen dat niet meer alle opstapplaatsen beschikbaar zijn.

Opstapplaats wijzigen: Het wijzigen van uw opstapplaats is vaak mogelijk maar het kan gebeuren dat dit niet meer mogelijk is. We doen ons best om een wijziging te realiseren, maar kunnen dit niet garanderen. Bij minder dan vier deelnemers op een opstapplaats, kunnen wij u verzoeken om uit te wijken naar een alternatieve opstapplaats. U ontvangt dergelijke wijzigingen zo snel mogelijk en uiterlijk één week voor vertrek.

Overtocht naar Groot-Brittannië
Bij reizen naar Groot-Brittannië maakt Kupers Tuinreizen de overtocht op één van de onderstaande manieren. Per ferry van Duinkerken of Calais naar Dover, duur circa 1,5 tot 2 uur.
Per Eurotunnel van Calais naar Folkestone, duur circa 35 minuten. Per ferry Rotterdam-Hull, dit is een nachtovertocht.

Voor de oversteek naar Groot-Brittannië dient u in het bezit te zijn van een paspoort, een id-kaart is niet voldoende!