Over ons

Geschiedenis Kupers Tuinreizen

In 1987 werd Stichting Tuinreizen opgericht door Anton Dirks, touringcar chauffeur/reisleider van Kupers. Samen met mevrouw Henny Wever, die destijds de aanmeldingen verzorgde, werd er een programma geschreven voor een 5-daagse tuinreis naar Zuid-Duitsland.

De brochure verscheen in december 1987 met 8 reisdatums voor de zomer van 1988. Met onder andere de botanische tuin “Flora” in Keulen-Riehl, de zoölogische botanische tuin in Stuttgart en het bloemeneiland Mainau in de Bodensee was er genoeg te zien en beleven voor onze reizigers. Het bleek een groot succes en in 1988 werd het programma uitgebreid met een 5-daagse reis naar Normandië. Vanaf dat moment werden ook de boekingen gemaakt bij Kupers in Weert. In 1991 werd voor het eerst de oversteek naar Engeland gemaakt om daar de tuinen van Dorset en Somerset te bezoeken. Hierbij werd onder andere Savil garden bezocht, welke we ook komend jaar weer bezoeken.

De stichting bleef groeien en na 10 jaar waren er maar liefst 8 bestemmingen verdeeld over Engeland, Tsjechië, Frankrijk en Nederland. Vanaf 1999 organiseert Anton het volledige tuinreizen programma samen met de collega’s van Kupers op het hoofdkantoor in Weert. Tuinreizen werd een vast begrip voor vele tuinliefhebbers in Nederland. Naast de vele individuele reizigers mogen wij ook al jaren reizen op maat verzorgen voor vele tuinverenigingen, organisaties en afdelingen van o.a. Groei & Bloei. In 2001 kwam de eerste kleurkaft voor de brochure en in 2005 volgde een website.

Anton bleef tot 2009 de tuinreizen zelf organiseren en rijden. Sindsdien ligt de volledige organisatie op het hoofdkantoor van Kupers en rijden verschillende chauffeurs onze programma’s. Chauffeur Ivo Soudant is sinds 2011 een van de vaste gezichten op de bus.

Kupers Tuinreizen anno 2023

Anno 2023 zijn wij onderdeel van de touroperator Van der Biesen Tours bv. De tuinreizen worden nog steeds door een klein team verzorgd, waardoor u korte lijnen heeft en u zich altijd kunt melden bij dezelfde medewerker, dit kleinschalige en familiaire willen wij ook graag voor onze klanten willen behouden. Deze afdeling is helemaal gespecialiseerd in het organiseren van tuinreizen binnen Europa. Op deze manier bent u verzekerd van een veilige en goed georganiseerde vakantie, met keurmerken van o.a. ANVR en SGR maar ook een geweldig tuinprogramma samengesteld door onze eigen tuinliefhebbers en -professionals.

We blijven graag in direct contact met onze klanten, daarom versturen we regelmatig nieuwsbrieven en zijn we actief op Facebook en Instagram. Dankzij deze middelen hopen wij dan ook dat u ons ook op de hoogte blijft houden van uw beleving over ons product. Wij horen dan ook altijd graag terug hoe u de reis beleeft heeft en welke bestemmingen nog op uw verlanglijstje staan. Hopelijk kunnen we op deze manier ook de komende 30 jaar nog vele mooie reizen voor u maken.

Waarom Kupers Tuineizen?

  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
  • Veel beenruimte in onze jonge touringcars
  • Goede ligging van hotels
  • Maximale tijdsbesteding ter plaatse
  • Twee aanvoerroutes en dus tijdig op uw bestemming
  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • Verzorgd programma met stadsplattegrond
  • Gevarieerd en compleet reisaanbod
  • Tuinreizen met scherpste prijzen van Nederland
  • 36 jaar ervaring in het organiseren van tuinreizen

Contactgegevens

Kupers Tuinreizen is een handelsnaam van Van der Biesen Tours B.V.  www.vanderbiesen.nl
Hoofdstraat 69-71, 6461 CN Kerkrade
telefoonnummer: 045-8200 908
email: info@kuperstuinreizen.nl

KvK Maastricht 14048942
SGR 2202
ANVR 0980