Packwood House

De eigentijdse tuin van Packwood House, met kruidachtige borders, wilde bloemenweiden en een prachtige boomgaard, is de perfecte plek om te dromen van zorgeloze dagen. Tijdens de zomermaanden komen de tuinen van Packwood House tot leven met de mooiste vaste planten die de borders vullen en de prachtige paarskopige alliums langs de paden die naar de taxustuin leiden. De wilde bloemenweiden, vol koeienstronken, irissen en boterbloemen beginnen hommels en fladderende vlinders naar de tuinen te lokken en vanaf eind juni staan de rozen centraal met kleuren variërend van blush roze tot donkerrood.

Packwood House

Een wandtapijt voor buiten

Een spectaculaire reeks bloemen siert de borders bij Packwood en is een lust voor het oog – de perfecte aanvulling op de prachtige wandtapijten binnenin. De flamboyante bloemborders van Packwood, bekend om hun kenmerkende ‘vermengde’ stijl, zijn geëvolueerd door de handen van opeenvolgende hoofdtuinders. Deze ‘vermengde’ stijl, die arbeidsintensief is en een hoog niveau van vaardigheid vereist, bestaat uit kleine groepen of afzonderlijke planten die met tussenpozen langs de rand worden herhaald, waardoor een levendig tapijt van dicht op elkaar geplaatste planten ontstaat.

The Yew Garden / de taxustuin

Volgens de legende vertegenwoordigen de taxusbomen in Packwood de ‘Sermon on the Mount’ en zijn ze meer dan 350 jaar oud. Packwood is begonnen met een gefaseerd verjongingsprogramma om de toekomst van deze oude en iconische vormsnoeituin veilig te stellen. De Yew Gardens in Packwood zijn namelijk erg kwetsbaar en moeten soms worden gesloten om ze te beschermen.

Video impressie van deze tuin:

Dieren bij Packwood House

De tuin van Packwood House biedt de ideale habitat voor vogels, insecten en amfibieën en is een geweldige plek om de dieren in het wild voorbij te zien gaan. Van de grote Canadese ganzen op het meer tot kleine insecten die zich verschuilen onder stapels dood hout rond het terrein.

Vogels spotten

Vogels zoals de Koekoek en de Tjiftjaf arriveren in maart en april en hun kenmerkende geluiden zijn overal in Packwood te horen. Beide vogels hebben klanknabootsende namen die betrekking hebben op hun roep. De tjiftjaf is een zeer actieve kleine vogel, die constant haar staart zwaait terwijl ze op zoek is naar voedsel.

In de vroege zomermaanden is er zelfs een grote kans dat de Canadese ganzen en hun jongen te zien zijn tijdens een wandeling rond het meer. Daarnaast zijn er ook een groot aantal aan wilde eenden te spotten op het meer en mogen we de boomklevers aan de andere kant van het bos zeker niet vergeten. U kunt deze prachtig gekleurde vogels met een kleine zwarte streep over hun ogen vaak zien klimmen in de bomen.

Amfibieën in overvloed

De zomer is de tijd om jonge kikkers te vinden in Packwood. De vijvers en het meer zijn allemaal goede broedplaatsen voor de inwonende kikkers, padden en salamanders. Kijk wel uit voor kleine kikkertjes die over het grasveld bij het meer springen als u daar uw wandeling maakt.

Zoemende bijen

De zomer is de perfecte tijd van het jaar om bijen rond te zien zoemen op zoek naar nectar en dit jaar heeft Packwood een nieuwe toevoeging aan de boomgaard die voor veel ‘buzz’ zorgt! Vorig jaar introduceerden ze twee nieuwe bijenkorven met elk ongeveer 7.500 bijen in de recent gebouwde bijenstallen van de Packwood-boomgaarden. Honingbijen zijn belangrijke bestuivende insecten en in de boomgaard zijn er twee nationale bijenkasten. Tijdens de zomer kunnen er tot wel 50.000 bijen in elke kolonie zijn!

Packwood House
Packwood House
© National Trust Images - Chris Lacey
Packwood House
© Packwood House

Packwood House bezoeken met Kupers Tuinreizen

We bezoeken deze tuin helaas neit in 2022!