Bestemming
Maand
Wat wilt u doen?

Tuinreizen Engeland

 De mooiste tuinreizen in Engeland.

Engeland is hét land bij uitstek om een mooie tuinreis naar te maken! Dankzij het ideale klimaat gedijen vele plantensoorten er goed en kunt u hier uitstekend inspiratie op doen voor uw eigen tuin. Een tuinreis door Engeland is een betoverende ervaring, waarbij u kunt genieten van de schoonheid van de natuur, de rijke geschiedenis en het vakmanschap van tuinontwerpers. Bovendien worden er regelmatig tuinevenementen en bloemenshows gehouden, zoals de wereldberoemde Chelsea Flower Show, waar tuinliefhebbers de nieuwste trends en innovaties kunnen ontdekken.

Ook voor 2024 hebben wij weer de mooiste tuinreizen in Engeland voor u geselecteerd, hieronder vindt u het actuele aanbod.

Op tuinreis naar Engeland

Als tuinliefhebber is Engeland een fantastisch land om tuinen te bezoeken. Het klimaat staat garant voor een lang tuinseizoen. Engeland staat bekend om de vele romantische en natuurlijke tuinen: niet voor niets is de Engelse tuin dan ook een wereldwijd begrip. Als de ultieme tegenhanger van de Franse tuin (die vaak formeler zijn aangelegd naar het voorbeeld van de Italiaanse renaissancetuin), wordt er in de Engelse tuinen afgestapt van het idee dat natuur beheerst moet worden door mensen. Dit zorgt voor romantische en parkachtige landschappen met verrassende doorkijkjes. Engeland staat daarnaast bekend om haar vele cottagetuinen, kasteeltuinen en prachtige privétuinen waar eigenaren vaak zelf de planten opkweken.

Flowershows

Als land vol tuinliefhebbers is Engeland de plaats waar elk jaar diverse bekende flowershows georganiseerd worden. De bekendste is de RHS Chelsea Flower Show, die jaarlijks in mei plaats vindt in Londen. Deze wereldwijd bekende show mag natuurlijk niet op onze programma’s ontbreken. Elk jaar combineren wij deze beroemde flowershow met een bezoek aan de mooiste tuinen van de omgeving. Zo kunt u niet alleen tijdens de show volop inspiratie opdoen, maar ook in prachtige tuinen in de omgeving zien hoe de Engelsen sommige tuinconcepten in hun eigen tuin toepassen.

Op tuinreis naar Engeland met Kupers Tuinreizen

In onze tuinreizen bezoeken we vele regio’s van Engeland. We bezoeken zowel bekende tuinen als privétuinen opgenomen in onze reizen. Bekende tuinen zoals Sissinghurst Castle Garden, Hidcote Manor Garden en Great Dixter moet u zeker eens gezien hebben, maar we vergeten ook zeker niet de kleinere privétuinen. Hier kunt u vaak genieten van de unieke charme die een privétuin biedt, vaak met een enthousiaste tuineigenaar die u alles vertelt over de plantkeuzes, de totstandkoming van het tuinontwerp en de hoogtepunten van de tuin. Naast de bezoeken aan tuinen bieden we ook een drietal reizen aan die de prachtige Engelse tuinen combineren met de mooiste landhuizen, kastelenen villa’s, ideaal voor liefhebbers van de Engelse cultuur die naast tuinen ook graag eens de binnenkant van al deze prachtige huizen eens willen zien.

Tijdens tuinreizen van Kupers Tuinreizen verblijft u in goede hotels die centraal liggen ten opzichte van het programma. Hierbij kiezen we waar mogelijk voor kleinschalige hotels met een typisch Engelse sfeer en vaak groene ligging. Het vervoer vindt plaats met een luxe touringcar die afkomstig is uit ons eigen moderne wagenpark dat bestaat uit maar liefst 85 bussen, dat tiptop onderhouden wordt. Wel zo veilig op reis!

Valuta: in Groot-Brittannië betaalt u met de Britse pond.
Reisdocumenten: door de Brexit is een paspoort verplicht bij reizen naar Engeland. (id-kaart is niet geldig!)

  • 37 jaar specialist in tuinreizen
  • Inspiratie voor uw eigen tuin
  • Luxe touringcars met gespecialiseerde tuinchauffeurs
  • Deskundig advies
  • Lid van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds
  • Beste prijs-kwaliteit verhouding
Vind uw ideale vakantie
Of bekijk hier alle reizen