Bestemming
Maand
Wat wilt u doen?

Tuinreizen Engeland

Engeland is bij uitstek het land om een mooie tuinreis te maken! Door het ideale klimaat gedijen vele plantensoorten er goed en kunt u inspiratie op doen voor uw eigen tuin. We bieden tuinreizen in diverse regio’s door Groot-Brittannië aan. Hieronder vindt u het aanbod tuinreizen Engeland.

Tuinen bezoeken Engeland

Als tuinliefhebber is Engeland een fantastisch land om tuinen te bezoeken. Het klimaat staat garant voor een lang tuinseizoen. Engeland staat bekend om de vele romantische en natuurlijke tuinen. Niet voor niets is de Engelse tuin een begrip, de tegenhanger van de Franse tuin (een formele tuin aangelegd naar de Italiaanse Renaissance tuin). Er wordt afgestapt van het idee dat natuur beheerst moet worden door mensen. Dit zorgt voor romantische en parkachtige landschappen met verrassende doorkijkjes.
Engeland staat verder bekend om de vele cottagetuinen, kasteeltuinen en prachtige privétuinen waar eigenaren vaak zelf de planten opkweken. Doordat het klimaat gelijkenis heeft met ons eigen klimaat kunt u er ook perfect plantaankopen doen voor uw eigen tuin.

Flowershows en Gardenshows

Elk jaar worden er weer bekende flowershows georganiseerd in Engeland. De bekendste zijn de RHS Chelsea Flower Show, de Hampton Court Palace Flower Show en de Hyde Hall Flower Show. Wij combineren deze flowershows met een bezoek aan de mooiste tuinen van de omgeving. Tijdens deze show kunt u volop inspiratie op doen. Er zijn tuinontwerpen te zien maar ook nieuwe plantensoorten of borderplanten voor een typisch Engelse tuin.

Een tuinreis met Kupers Tuinreizen naar Engeland

In onze tuinreizen bezoeken we vele regio’s van Engeland. We bezoeken zowel bekende tuinen als privétuinen opgenomen in onze reizen. Bekende tuinen zoals Sissinghurst Castle Garden, Hidcote Manor Garden en Great Dixter moet u zeker eens gezien hebben. Maar ook de kleinere privétuinen hebben hun charme, de eigenaar van de tuin kan u alles vertellen over zijn keuzes! Naast de bezoeken aan tuinen bieden we ook cultuurreizen aan waar de Engelse landhuizen het centrale thema zijn. Het aanbod van deze reizen vindt u hier: themareizen.

Tijdens onze tuinreizen verblijven we in goede hotels die centraal liggen ten opzichte van het programma. Het zijn vaak kleinschalige hotels met een typisch Engelse sfeer. Het vervoer vindt plaats met de touringcar, we hebben een eigen wagenpark van maar liefst 80 bussen. Het is een modern wagenpark wat tiptop onderhouden wordt. Wel zo veilig op reis!

  • 34 jaar specialist in tuinreizen
  • Inspiratie voor uw eigen tuin
  • Luxe touringcars met gespecialiseerde tuinchauffeurs
  • Deskundig advies
  • Lid van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds
  • Beste prijs-kwaliteit verhouding
Vind uw ideale vakantie
Of bekijk hier alle reizen