Waarom op tuinreis naar Toscane?

Geef toe aan de verleiding van Italiaanse villa’s, steden en tuinen tijdens onze 8-daagse tuinreis Toscane. Deze reis brengt u van verrassing naar verrassing. Sfeervolle steden, eeuwenoude ruïnes, indrukwekkende kunstschatten, Italiaanse villa’s met bijzondere tuinen, prachtige landschappen en kleine kopjes koffie. Toscane staat bekend als één van de populairste vakantiebestemmingen in Italië, dit komt allemaal door wat deze prachtige historische regio te bieden heeft. Onze tuinreis naar Toscane is een perfecte mix tussen cultuur en natuur. We bezoeken diverse historische steden en combineren dit met bijzondere Italiaanse tuinen.

Wij geven u in deze blog vijf redenen om deze tuinreis te boeken!

 

Foto: Villa Poggio Torselli, San Casciano in Val di Pesa, Italië.

5 redenen om onze 8-daagse tuinreis naar Toscane te boeken:


Italianen staan bekend als een volk dat van het leven geniet. Hieronder verstaat men onder andere lekker eten en drinken en het samenzijn met vooral veel familie en vrienden. Dit gevoel is dan ook in veel tuinen terug te zien, in de olijfbomen waar heerlijke olijfolie van wordt gemaakt, citrusvruchten die buiten de kas groeien, en het vele andere lekkers dat en moois dat er in de tuinen te vinden is. Onze tuinreis naar Toscane is dé reis om niet alleen te genieten van de Italiaanse tuinen, maar ook een stukje mee te nemen van de Italiaanse keuken en gezelligheid.

 


Italiaanse tuinarchitectuur is vaak een combinatie van tuinkunst en symmetrie. Als bakermat van de Renaissance heeft kunst een grote rol in Toscane, wat zijn neerslag heeft in de vele kunstwerken die in veel tuinen te vinden zijn. Sierlijke standbeelden, van abstract tot realistisch, een prachtige engel of toch de godin Venus, bijna overal waar u komt sieren beelden en fonteinen het groen en vullen ze de beplanting aan. Dit alles bovendien ook nog eens vaak in combinatie met mooie tuinvazen en bloempotten die vaak ook prachtig gedecoreerd zijn!


De tuinen in Toscane liggen vrijwel altijd bij de mooiste typisch Italiaanse villa’s. Toscaanse villa’s staan bekend als statig, groots en uitbundig en zijn meestal in (licht)-gele kleur geverfd, wat kenmerkend is voor veel gebouwen in deze streek. Wat dacht u bijvoorbeeld van één van de mooiste villa’s van Toscane: Villa Garzoni, dat gelegen is in de geboorteplaats van Pinokkio, Collodi. Een prachtige villa die in de loop der eeuwen werd bezocht door tal van beroemde personen zoals bijvoorbeeld Napoleon Bonaparte!


We combineren tijdens deze reis de meest bijzondere tuinen met prachtige historische steden. We bezoeken onder andere Varese, dat ook wel ‘città-giardino’, ofwel tuinstad, wordt genoemd. Verder bewonderen we het stadscentrum van Lucca, met smalle straatjes, rode daken en een mooi marktplein. Florence, één van de belangrijkste steden op het gebied van schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur en architectuur, staat zelfs één hele reisdag op het programma. Ook Siena, een stadje met een middeleeuwse sfeer én Pisa, de stad van de wereldberoemde scheve toren mogen uiteraard niet ontbreken.


Als u niet in de tuinen wilt rondstruinen in 30 graden, dan is het voorjaar ideaal om een bezoek te brengen aan deze mooie regio. Het klimaat in Toscane is mild, waarbij de wintermaanden vrij onvoorspelbaar zijn en de zomers heet en droog. De temperatuur in het voorjaar schommelt gemiddeld tussen de 10 en 20 graden, dit in combinatie met weinig neerslag maakt het een ideale tijd om deze streek te verkennen.

Foto: Villa Cicogna Mozzoni, Bisuschio, Italië.
Foto: Villa Reale di Marlia, Marlia, Italië.

TIP: bezoek de bijzondere tuinen: ‘Giardino di Boboli’.

Tijdens ons stadsbezoek aan Florence heeft u de mogelijkheid tot het bezoeken van de beroemde Boboli-tuinen. Deze beroemde tuinen liggen verscholen achter het Palazzo Pitti en vormen een waar openluchtmuseum waar de terrassen, trappen en wandelpaden u langs een schat aan kunstwerken voeren. De tuinen van Boboli zijn mede dankzij Dan Browns Inferno, bekend geworden. Het bekendste kunstwerk dat er te vinden is, is de Grotta Grande, een grot met stalactieten en beeldhouwwerken. Naast de Grotta Grande vindt u in de Boboli tuinen onder andere een amfitheater, een Egyptische obelisk, de Neptunusfontein en meerdere vijvers met watervallen. Het is mogelijk om vooraf tickets te bestellen zodat u de wachtrijen omzeilt en het maximale uit uw bezoek aan Florence kunt halen.

Foto: Giardino di Boboli, Florence, Italië.

Wilt u samen met ons deze mooie reis beleven?